Hafnium Round Bar

Hafnium Round Bar
chatta nu
Produktinformation

Produktinformation om 0010010 nbsp; Hafnium Round Bar

Metall hafnium bar med hög smältpunkt, hafnium bar, renhet 99. 5%, tvärsnitt 10 * 10 mm, längd 6 5 mm, hela 80 g eller så.


Fysikaliska egenskaper

Hafnium, element symbol Hf. Hafnium är en blank silvergrå övergångsmetall med en densitet av 13. 31 g / cm 3 (20 ° C), en smältpunkt på 22 {{3 }} 3 ° C (2506 K, 4051 ° F) och en kokpunkt av 460 3 ° C (4876 K, 8 {{2 }} 7 ° F). Tät hafniummetallkaraktär är inte aktiv, och reagerar med luft för att bilda oxidbeläggning, vid rumstemperatur är mycket stabil, och pulver-hafnium i luft är lätt att spontan förbränning. Hafnium reagerar inte med utspädda **, utspädda ** och starka alkaliska lösningar, men lösliga i *** och **. Hafnium förekommer sällan i jordskorpan och existerar ofta med zirkonium. Hafnium har hög temperaturbeständighet, korrosionsbeständighet, oxidationsbeständighet, lätt att bearbeta, snabb värmeabsorption och exoterma egenskaper, används som atommaterial, legeringsmaterial, högtemperaturmaterial, elektroniska material.


Applikationsfält för 0010010 nbsp; Hafnium Round Bar

1 Eftersom den enkelt avger elektroner kan hafnium användas som katod i ett röntgenrör. Legeringar av hafnium och volfram eller molybden används också som elektroder för högspänningsladdningsrör.


2. Hafnium-metall har utmärkt svetsprestanda, bearbetningsprestanda, hög temperaturbeständighet och korrosionsbeständighet, så det har blivit ett viktigt material inom atomenergiindustrin. Hafnium har ett stort tvärsnitt av termisk neutronupptagning, vilket är en idealisk neutronabsorberare.


3. Hafnium kan användas som en getter för många luftningssystem. Hafnium getter tar bort syre, kväve och andra gaser som finns i systemet. Dessutom har hafnium en stark anti-flyktig, som vanligtvis används som hydrauliska oljetillsatser, för att förhindra risken för att flyktiga hydrauloljor fungerar.


4. Hafnium har egenskaperna hos duktilitet, oxidationsbeständighet och hög temperaturbeständighet och är också ett bra legeringsmaterial som används i en mängd legeringar. Till exempel kan hafniobiumlegering innehållande 10% hafnium användas som munstycket i månraketten, och tantal volframlegering innehållande 2% hafnium kan användas som skyddande material i rymdskeppet på grund av dess höga krypstyrka.


Hot Tags: hafnium round bar, Kina, tillverkare, leverantörer, fabrik, företag, lager, grossist, produkter
Förfrågning

You Might Also Like