ANSI / ASME B36.19M(②)

Denna Standard för korrosionsbeständig rörledningar, utsett caregorically som rostfritt, bygger på samma principer som utgjorde bakgrunden för prototypframställning ANSI/ASME B36.10M, svetsat och sömlös smidda stålrör, och hänvisning görs till denna källa av information.

1. omfattning 

Denna Standard omfattar standardisering av dimensioner av svetsade och sömlösa smide rostfritt stålrör.

Ordet röret används skillnad från tube för att tillämpa rörformiga produkter av dimensioner som vanligen används för rörledningar och rörsystem. Rördimensioner storlekar 12 och mindre har utvändiga diametrar numeriskt större än motsvarande storlek. Däremot är de utvändiga diametrarna av tuber numeriskt identiska storlek numret för alla storlekar.

Väggtjocklekar för storlekar 14 throught 22 inklusive schema 10S, för storlek 12 schema 40S, och de av ANSI/ASME B36.10M. Suffixet ”S” i schemat numret äranvänds för att differentiera B36.19M röret från B36.10M röret. ANSI/ASME B36.10M inkluderar andra röret tjocklekar som också är kommersiellt tillgängliga med rostfria material.

2. storlek

Storleken på alla rör i tabellerna 2 genom 3A identifieras av den nominella rördimension.

Tillverkning av rör i tum nominella storlekar 1/8-12 inclusive baseras på en standardiserad utanför diameter (O.D.). Denna O.D.was som ursprungligen valts så att röret med en standard O.D. och har en väggtjocklek som var typisk för perioden skulle ha en inre diameter (I.D.) ungefär lika med den nominella storleken. Även om det finns ingen sådan relation mellan de befintliga standard tjocklekar - ytterdiameter och nominella storlek - dessa nominella storlekar och standard ODS fortsätta som ”standard”.

Tillverkning av rör i nominella storlekar 14 och större intäkter på grundval av en ytterdiameter och nominella storlek dessa nominella storlekar och standard ODS fortsätta som ”standard”.

Tillverkning av rör i nominella storlekar 14 och större intäkter på grundval av en 0.D.corresponding till den nominella storleken.

3. material

Dimensionell standarderna för röret som beskrivs här är för produkter som omfattas i den ASTM-specifikationer som anges i tabell 1.

4. väggtjocklek

Wariations i mått skiljer sig beroende på tillverkningsmetoden anställd att göra röret till de olika specifikationer som anges i tabell 1. Tillåtna vaariations för dimensioner anges i varje specifikation.

5. vikter

De nominella vikterna av stålrör är beräknade värden och visas som en tabell i tabell 3. Den nominella släta vikt, lb/ft, är beräknade usig följande formel:

WPE = 10.68(D-t) t

där
W= nominell släta vikt avrundas till närmaste 0,01 lb/ft
D= innerdiameter till den närmaste 0,001 tum (symbolen D är att endast användas för OD i matematiska ekvationer eller formler).
t= angivna väggtjocklek avrundat till närmaste 0,001 in.
Nominella släta massa i kiilograms per meter, beräknas med följande formel:

1Den olika kvaliteter av rostfritt stål har olika specifik densitet och därmed får väga mer eller mindre än de värden liserad i den här tabellen skulle tyda (se tabell 3, General not (c)).

där
WPE= nominell släta vikt avrundas till de närmsta 0.01 kg.m
D= innerdiameter till närmaste 0,1 mm för utvändiga diametrar som är 16 tum och mindre och till den närmaste 1,0 mm för utvändiga diametrar större än 16 tum (symbolen D är att endast användas för OD i matematiska ekvationer eller formler).
t= angivna väggtjocklek avrundat till närmaste 0,01 mm

Obs: 1 tum = 25,4 mm; 1 lb / ft = 1.4895 kg / m.

6. tillåtna variationer

Om inte annat anges, skall trådar för gängade rör överensstämma med ANSI/ASME B1.20.1, rörgängor, General Purpose (tum).

Scheman-5S och 10S väggtjocklekar tillåter inte gängning enligt ANSI/ASME B1.20.1.

7. rörgängor

När valet av väggtjocklek beror primärt på förmåga att motstå inre trycket under givna betingelser, designern skall beräkna det exakta värdet av väggtjocklek lämpar sig för förhållanden där röret krävs som föreskrivs i detalj i den ASME Boiler och tryck fartyg kod, ANSI/ASME B31 kod för tryck rörledningar eller andra liknande koder, beroende på vilket som styr byggandet. En tjocklek kommer sedan att väljas från nominell tjocklek som ingår i tabellerna 2 och 2A scheman som passar det värdet beräknats för att uppfylla de villkor som röret önskas.