Applicering av titan i flyg- och rymdfält

Titan som används i flyg- och rymdområdet är koncentrerat i västra länder, särskilt USA, där 60 procent av titan används inom detta område. Asiatiska länder, Japan och Kina har alla investerat cirka 10 procent i sektorn. Men med den snabba utvecklingen av det asiatiska flyg- och rymdområdet de senaste åren kommer förbrukningen av titan i flyg- och rymdfältet att öka i enlighet därmed. Ur ett globalt perspektiv spelar flygindustrin en avgörande roll på titanmarknaden. Historiskt sett är de viktigaste cyklerna i titanindustrin nära besläktade med luftindustrins temperatur och temperatur.


2011 nådde den globala titanproduktionen 148000 ton, inklusive kommersiell luftfartsanvändning cirka 64000 ton titan, framtiden för den globala ekonomiska tillväxten, efterfrågan på lufttransport är fortfarande enorm, förväntas efterfråga cirka 30000 nya flygplan under de kommande 20 åren eller så samtidigt är efterfrågan på nya flygplan till titan högre än de gamla flygplanen, förväntas kommersiella flygplan 20 år till titanbehovet kommer att uppgå till i genomsnitt 40 ton / ram; Baserat på denna beräkning kommer den globala kommersiella luftfartssektorn under de kommande 20 åren att lägga till cirka 1,2 miljoner ton titanefterfrågan, den årliga sammansatta tillväxttakten på cirka 17%, den genomsnittliga årliga ökningen på 60 000 ton titanbehov, civil luftfart titan fältet kommer att visa snabb tillväxt. Det kommer också att finnas nya möjligheter inom militär luftfart; Militärflyget förväntas också se ny efterfrågan när länder runt om i världen ökar militära utgifter mitt i geopolitiska spänningar.


Civila flygplan

De viktigaste användningarna av titanlegeringar i flygplan är följande:


(1) minska strukturvikten, förbättra strukturens effektivitet, avancerad prestanda, såsom supersoniska flygplanets lättare flygplan med låg strukturviktskoefficient (dvs. kroppsvikt / strukturplan normal startvikt) och titanens intensitet legering är nära egenskaperna hos starkt stål men densiteten är liten, istället för konstruktionsstål och hög temperatur legering, kan kraftigt minska strukturvikten, kan också spara kostnader; Ta till exempel motorer. Statistik visar att kostnaden för att använda en flygmotor kan sänkas med cirka $ 220-440 per kilo kvalitetsminskning.


(2) uppfyller kraven på högtemperaturdelar: titanlegering har god värmebeständighet, såsom den vanligt använda ti-6al-4v kan arbeta vid 350 ℃ under en lång tid, så i högtemperaturdelarna i flygplanet (t.ex. bakkroppen) kan ersätta aluminiumlegeringen på grund av hög temperaturprestanda kan inte uppfylla kraven; TC11 kan arbeta vid 500 ℃ under lång tid och kan ersätta superlegering och rostfritt stål i kompressordelen av motorn.


(3) uppfyller kraven för matchning med kompositstrukturen: för att minska strukturen och uppfylla stealthkraven, avancerade flygplan använder en hel del kompositmaterial, titanlegering och kompositmaterialstyrka, styvhet matchar väl, kan erhålla en bra viktminskningseffekt. På samma gång, eftersom potentialen hos de två är relativt nära, är det inte lätt att producera elektrisk korrosion, så motsvarande delar av strukturen och fästelementen bör vara titanlegering.


(4) uppfyller kraven på hög korrosionsbeständighet och lång livslängd: titanlegering har en hög trötthetslivslängd och utmärkt korrosionsbeständighet, kan förbättra korrosionsbeständigheten och livslängden i strukturen, uppfylla kraven för avancerade flygplan och motor hög tillförlitlighet och lång livslängd .


Militära flygplan

titanium in aeor.jpg


Utvecklingen och upphandlingen av militära vapen har utvecklats i en lätt och flexibel riktning. För att uppfylla kraven på stridsprestanda för jaktflygplan, förutom att anta avancerad designteknik, måste material med utmärkt prestanda och avancerad tillverkningsteknik antas. Det är ett av de viktiga åtgärderna för att välja titanlegering och förbättra appliceringsnivån för avancerad titanlegering. Sedan 1960-talet har mängden titan som används av utländska militära flygplan ökat år för år. För närvarande har mängden titanlegering som används av olika avancerade militära kämpar och bombplaner designade av Europa och Amerika varit stabil på mer än 20%, och andelen titan som används av nya flygplan ökar kraftigt.