ASTM B363-00 standard

Denna standard utfärdar under den betecknade beteckningen B 363; numret omedelbart efter beteckningen indikerar året för ursprungligt antagande eller, om det gäller revision, det senaste revisionsåret. Ett tal inom parentes indikerar året för senaste reapproval. En superscript epsilon (e) indikerar en redaktionell förändring sedan den senaste revisionen eller omprövas.

Detta standard- har varit godkänd för använda sig av av byråer av de Avdelning av Försvar.

1. Omfattning

1,1 Detta specifikationen   omslag beslags avsedd för allmän korrosionsbeständiga och höjd temperatur tjänster, fabrik gjord från olegerad titan och titan legeringar. De termin svetsning beslags applicerar till stumsvetsning delar sådan som 45 ° och 90 ° armbågar, 180 ° avkastning, mössor, tees, övergångsrör, överlappsfog stump slutar, och andra typer.

1,2 Detta standard- gör inte innebörd till adress Allt av de säkerhet oro, om några, associerad med dess använda sig av. Det är de ansvar av de användare av detta standard- till slå fast lämplig säkerhet och hälsa praxis och bestämma de tillämplighet av föreskrivande begränsningar tidigare till använda sig av.

2. refererade Dokument

2,1 ASTM standarder:

B 265 Speci fi kation för Titanium och Titanium Legering Remsa, Ark, och Tallrik

B 338 Speci fi kation för Seamless och svetsade Titanium och Titanium Legering rör för kondensatorer och Värme Utbyte 3

B 348 Speci fi kation för Titanium och Titanium Legering Barer och billets

B 367 Speci fi kation för Titanium och Titanium Legering Gjutgods

B 381 Speci fi kation för Titanium och Titanium Legering smide

B 600 Öva för avkalkning och Rengöring Titanium och Titanium Legering ytor

B 861 Speci fi kation för Titanium och Titanium Legering Seamless Rör

B 862 Speci fi kation för Titanium och Titanium Legering svetsade Rör

2,2 ANSI standarder:


B16.9 Dekorerad Stål Butt-Svetsning Beslag

B36.19 Rostfri Stål Rör

2,3 Manufacturers' Standardisering Samhälle av de Ventil och Beslag Industri standarder:

SP-25 Standard Märkning Systemet för ventiler, Beslag,
flänsar och fackföreningar

SP-43 Standard Öva för Ljus Vikt Rostfri Stål
Butt-Svetsning Beslag

2,4 SOM JAG Standard:

SOM JAG Panna och Tryck Fartyg Koda, sektioner VIII och IX

3. Beställning Information

3,1 Order för material till detta specifikationen skall omfatta de följande information som nödvändig:

3.1.1Quantity,

3.1.2Grade siffra,

3.1.3Pipe storlek och schema,

3.1.4Method av tillverkning och fi nish,

3.1.5Restrictive kemi, om önskad,

3.1.6Nondestructive test,

3.1.7Packaging, och

3.1.8Inspection och nödvändig rapporter.

4. Material

4,1 De titan för svetsning beslags Maj bestå av billets, barer, plattor, sömlös eller svetsad rör eller rör den där överensstämmer till Allt de krav för tillverkning bearbeta, testning, kemisk sammansättning, och mekanisk egenskaper föreskrivna i Specifikationerna B 861 och B 862 för de särskild betyg avses till i Tabell 1.blob.png

5.   Tillverkning

5,1   smide,   formning,   eller   formning   operationer   Maj   vara   genomförde   av   hamring,   brådskande,   genomträngande,   strängsprutning,   upprörande,   rullande,   böjning,   fusion   svetsning,   eller   av   en   kombination   av   två   eller   Mer   av   dessa   operationer.   De   formning   procedur   skall   vara   så tillämpas den där Det kommer inte producera skadlig defekter i de beslag. 5,2 Beslag som innehåller svetsad sömmar eller andra fogar gjord av fusion svetsning skall följa med de följande tillhandahållande:

5.2.1 svetsade av svetsare, svetsning operatörer, och svetsning förfaranden kvalificerad under de avsättningar av Sektion IX av de SOM JAG Panna och Tryck Fartyg Koda.

N OTE 1-Glödgning av de olegerad och legerad betyg av titan täckt av detta specifikationen är för de syfte av säkerställa enhetlig egenskaper.

6. Kemisk Sammansättning

6,1 De titan skall anpassa till de krav som till kemisk sammansättning föreskrivna i de specifikationer avses till i Tabell 1.

6,2 De kemisk analys av de komponenter av de beslags behöver inte vara rapporterad såvida inte nödvändig av avtal mellan de tillverkare och de köpare och speci fi ed de beställa.

7. Produkt Analys

7,1 Produkt analys Maj vara gjord av de köpare från ett eller Mer beslags i varje massa.

N OTE 2-De Definition av de termin "massa" skall vara som gick med på mellan de tillverkare och de köpare.

7,2 Produkt analys toleranser do inte bredda de speci fi ed värme analys krav, men omslag variationer mellan annorlunda laboratorier i de mått av kemisk innehåll. De tillverkare skall inte fartyg material den där är utanför de gränser speci fi ed för de tillämplig kvalitet. Produkt analys toleranser skall vara som speci fi ed i Tabell 2.

   blob.png


8. drag Egenskaper

8,1 De titan skall anpassa till de krav som till drag egenskaper föreskrivna i de specifikationer avses till i Tabell 1.

8,2 drag tester av de fi färdig beslags behöver inte vara rapporterad såvida inte nödvändig av avtal mellan de tillverkare och den köpare och anges i de beställa.

9. utförande, Avsluta och Utseende

9,1 För beslags täckt av ANSI B16.9 eller SP-43, eller för beslags till vara Begagnade med rör beordrade till ANSI B36.19, de storlekar former, och mått av de beslags skall vara som speci fi ed i de där standarder.

9,2 De beslags skall ha en fackmannamässigt fi nish och skall vara fri av skadlig extern och inre imperfektioner av en natur

den där kommer blanda sig i med de syfte för som de beslags är avsedd. Mindre defekter Maj vara tog bort av slipning, tillhandahålla de vägg tjocklek är inte minskade till mindre än de minimum tjocklek, och ytterligare försedd den där de mark-out område skall vara utjämnad ut.

10. hydrostatisk tester

10,1 Allt beslags skall vara kapabel av motstå utan fel, läckage, eller nedsättning av deras användbarhet, en testa tryck föreskrivna i de specifikationer för de rör eller slang med som de fi mma är rekommenderad till vara Begagnade (se Tabell 1).

10,2 hydrostatisk tester behöver inte vara genomförde eller rapporterad, såvida inte nödvändig av avtal mellan de tillverkare och de köpare och anges de beställa.

11. Inspektion och Certifiering

11,1 Inspektion av de köpare tidigare till sändning skall vara speci fi ed i de inköp beställa.

11,2 De tillverkare skall råd de inspektör, utan avgift, Allt rimlig faciliteter till uppfylla honom den där de beslags är varelse inredd i överensstämmelse med detta specifikationen. Några tester (bortsett från produkt analys) och inspektion gick med på och anges i de inköp beställa skall vara gjord de plats av tillverkning, såvida inte annat speci fi ed, och skall vara genomfört som inte till blanda sig i onödigt med de drift av de Arbetar.

11,3 Certifiering -When speci fi ed i de beställa, de tillverkare skall lämna de köpare en intyg den där de fi färdig beslags anpassa till de krav av detta specifikationen.

N OTE 3-It är erkänd den där en känslig yta inspektion av de svetsar eller bas metall, eller både, är tillrådligt för några tjänster. Se kompletterande Krav.

12. Avslag

12,1 Material inte överensstämmande till detta specifikationen eller till auktoriserad modi fi kationer skall vara ämne till avslag. Såvida inte annat speci fi ed, avvisade material Maj vara returnerad till de tillverkare de tillverkarens bekostnad, såvida inte de köpare mottar, inom 3 veckor av lägga märke till av avslag, andra instruktioner för disposition.

13. Produkt Märkning

13,1 De tillverkarens namn eller varumärke, de schema siffra, material, och storlek skall vara stansad (Notera 4), stencilerat, electroetched, eller annat lämpligt markant varje fi mma. I tillägg, varje fi mma skall vara markant med de identi fi katjon symbol och ändelse för de respektive specifikationen listade i Tabell 1. vägg tjocklekar thinner än Schema 40S, Nej frimärken eller andra indragen markeringar skall vara Begagnade. När de storlek gör inte tillåta komplett märkning, identi fi katjon märken Maj vara utelämnad i de sekvens visad i SP-25.

N OTE 4-När stål frimärken är Begagnade, de skall vara applicerad tidigare till värme behandling och vård skall vara tagen den där de märkning är inte djup tillräckligt till orsak sprickor eller till minska de vägg tjocklek av de fi mma Nedan de minimum tillåten.

14. Nyckelord

14,1 beslags; sömlös beslags; titan; titan legering; svetsad beslags

TILLÄGGS- KRAV

kompletterande krav skall inte vara anses vara såvida inte speci fi ed i de beställa, i som händelse de testa skall vara gjord av de tillverkare de köparens bekostnad.

S1. Yta Inspektion

S1. Flytande penetrant inspektion Maj vara genomförde Allt Ytterdiameter ytor av de beslags och inne-diameter ytor var praktiskt möjligt. En godkännande standard- Maj vara gick med på mellan de tillverkare och de köpare tidigare till de godkännande av de beställa.

S2. röntgen inspektioner av svetsar

S2.1 röntgen inspektion Maj vara genomförde Allt svetsar av de beslags i överensstämmelse med paragraf UW-51, Sektion VIII av de SOM JAG Panna och Tryck Fartyg Koda.

S3. Påfrestning Lättnad Värme Behandling

S3.1 De stress lindrande behandling skall bestå av innehav

de fi mma en minimum temperatur av 1100 ° F för inte mindre än 1/2 h / i. av tjocklek.

S3.2 Minimum tid temperatur är 15 min. Allt delar påfrestning lättad skall vara senare rengöras och fri av oxid skala förorening (se Rekommenderad Öva B 600).

S4. Certifiering av Material Inkorporerad i de
Tillverkning av de Beslag

S4.1 Allt material inkorporerad inom de fi mma skall vara dokumenterat och skall vara i överensstämmelse med de tillämplig dokument i Tabell 1.

De amerikan Samhälle för Testning och material tar Nej placera respektera de giltighet av några patent rättigheter hävdade i förbindelse med några Artikel nämnts i detta standard. användare av detta standard- är uttryckligen rådde den där bestämning av de giltighet av några sådan patent rättigheter, och de risk av överträdelse av sådan rättigheter, är helt deras egen ansvar.


Detta standard- är ämne till revision några tid av de ansvarig teknisk utskott och måste vara omdömet varje fem år och om inte reviderade, antingen förnyat godkännande eller tillbaka. Din kommentarer är inbjudna antingen för revision av detta standard- eller för ytterligare standarder och skall vara adresserad till ASTM Huvudkontor. Din kommentarer kommer motta försiktig hänsyn en möte av de ansvarig teknisk utskott, som du Maj delta i. Om du känna den där din kommentarer ha inte mottagen en rättvis hörsel du skall göra din visningar känd till de ASTM Utskott standarder, de adress visad Nedan.

Detta standard- är upphovsrättsskyddat av ASTM, 100 Barr Hamn Kör, PO Låda C700, väster Conshohocken, ÅRLIGEN 19428-2959, Förenad Stater. Enskild särtryck (enda eller flera olika kopior) av detta standard- Maj vara erhållna av bringa ASTM de ovan adress eller 610-832-9585 (telefon), 610-832-9555 (fax), eller service@astm.org (e-post); eller genom de ASTM hemsida (www.astm.org).