Vilka är egenskaperna hos extruderade titanrunda?

Produktionsmetod för rundstång av titan har många, den vanligaste är knådningsproduktion, så efter knådning producerad titanstång jämfört med andra produktionsmetoder, vilka egenskaper?

Chinese titanium round bar

(1) formen på röret som produceras med knådningsmetoden kan vara väldigt rörigt, och rörig sektion av röret använder rullningsmetodens botten kan inte produceras.


(2) knådningsmetod har stor flexibilitet, behöver bara byta ut saker kan producera olika former och storlekar av röret, särskilt lämpligt för liten mängd speciell databehandling.


(3) i knådningsprocessen befinner sig metallen under spänningstillståndet i trevägskomprimering, och metallen kan utveckla den maximala plasticiteten, och kan också eliminera de små defekterna inuti röret, och kan till och med använda centrifugalgjutningstitan stavbälte och kontinuerlig gjutbälte.


(4) I jämförelse med rullningsmetoden kan knådning inte uppnå kontinuerlig produktion, med låg avkastningsgrad, låg avkastningsgrad, hög produktionskostnad och hög knådningstemperatur, vilket gör det svårt att kontrollera rörytans kvalitet och skalningsnoggrannhet.


(5) Med hänsyn till ovanstående situation är antalet rör producerade med knådningsmetod mycket litet, och det används främst för framställning av olika typer av titanstänger med höglegering, låg plasticitet och svår deformation, såsom legeringstitan stänger och speciallegerade titanstänger och till och med metallkeramik, hårdlegering, pulver och bimetallkompositrör.


Uppvärmningen av röret före uppskalning utförs i två steg. Först värms den upp till 800 ~ 850 ° C i den ringformiga ugnen och upphettas sedan till 1150 ~ 1200 ° C i processstandardtemperaturen med kraftfrekvensinduktionsugnen. Det föregående stegets uppvärmningshastighet är långsam att vänja sig med egenskaperna hos dålig värmeledningsförmåga hos titanlegeringsstången. Val av frekvensuppvärmning är användningen av dess uppvärmningshastighet är snabb, kan minimera utseendet på oxidation, är gynnsamt för processen med att rimmas och knådas jämnt, bidrar till att förbättra utseendet på titanstångkvalitet.