Vanlig produktion av titanrörsbeslag

1. Flersvetsad titanarmbåge

Under de första dagarna av användningen av titanrörledningar i mitt land fanns det inga inhemska tillverkare som tillverkade standardbeslag av titanrör, så folk var tvungna att använda flersvetsade (allmänt kända som" räkor i midjan") titanbågar och dess bearbetningsteknik var komplicerad. Vanligtvis skärs röret i flera sektioner, svetsas eller så läggs plåten i ett flersektionsbladformat rullat material och rullas sedan och svetsas och svetsfogen är stor. På grund av svetsens diskontinuerliga geometri genereras en högre spänningskoncentration. Därför måste strikta regler göras för arbetstryck och arbetstemperatur för sådana rördelar. Svetssömmen minskar kraftigt korrosionsbeständigheten, är lätt att läcka och utseendet är inte bra. Den inre ytan är vikad, vilket ökar överföringsmotståndet i rörledningen och svetsfogen på baksidan drabbas av svår erosion och korrosion, vilket minskar livslängden.

Titanium-Pipe-Fittings

2. Svets-tee

De tre länkarna görs genom att öppna hål på de raka rören och svetsa grenrören direkt. Eftersom bearbetningsprestanda för titan inte är lika bra som andra material är bearbetningen av korsningslinjerna vid svetsen också ganska svår. Ännu viktigare, det finns en rätt vinkel vid svetsen. Först påverkar det allvarligt konduktansen hos mediet och ökar rörledningens överföringsmotstånd. För det andra är det svårt att svetsa kurvan för skärningslinjen. För det tredje ökar erosionskorrosionen i rätt vinkel. , Så att rätt vinkeldelar skadas tidigt.

3. Arksvetsning av titanarmbåge

1. Övre form 2. Tom 3. Nedre form

För att förbättra defekterna hos flersvetsade titanarmbågar används halvstycken svetsade titanarmbågar. Jämfört med GG-flisen med flera slitsar, GG-räkor i midjan; typ, är svetssömmen motsvarande mindre och svetssömmen utsätts inte för erosion och korrosion i ansiktet utan skuras i riktningen, så korrosionsbeständigheten är bättre.

4. Gjutningsarmbåge

Människor försökte bli av med svetsfogen och utvecklade en sömlös titanarmbåge, vilket resulterade i en gjuten armbåge. Även om det verkar som en sömlös armbåge, kan väggtjockleken (minst 5 mm) och rörväggtjockleken (2 ~ 4 mm) inte matcha. Dessutom är ytfinishen dålig, vilket ökar överföringsmotståndet. Ännu viktigare, det finns ett stort antal defekter såsom porositet orsakad av gjutning, vilket allvarligt påverkar korrosionsbeständighet och livslängd. Det är inte lämpligt för användning av kolvsvetsade titanrörledningar. De flesta av dem används i rördelar med liten diameter. De titanrörsbeslag som produceras är dyra och kan inte kännas igen av användarna.

5. Stansning av titanarmbåge

Vissa människor använder stansningsmetoden för att stansa titanarmbågar. Utseendet verkar uppfylla standardkraven, men i huvudsak är bearbetningsteknologin att stansa rörämnet i stansmunstycket på stansmaskinen, och armbågens baksida påverkas av formningsprocessen. Dragning tvingar ryggen till tunnhet och bukväggen komprimeras och förtjockas, vilket orsakar ojämn väggtjocklek eller rynkor. Dessutom är armbågens baksida utsatt för erosion och korrosion under användning, och ryggen skadas i förtid på grund av gallring av bakväggen. Väggtjockleken är svår att garantera, och dess tryckmotstånd och livslängd kan inte uppfylla kraven på väggtjocklekstoleransen i standarden, så försök att inte använda titanbågar som produceras genom denna process.