Utvecklingshistoria för titanarmbåge i Kina

Utvecklingshistoriken för standardtitanbåge i vårt land, arbetsvillkoren för titanbåge, titanbågen som använts tidigare har analyserats och granskats i detalj, och den avancerade tekniken för armbågen produktion-armbågen push-processen introducerades. Detta papper introducerar födelse och utveckling av titanarmbåge i hemmet och utomlands, samt produktion och standardisering av titanrörmontering i Kina.

titanium elbow of Chinese manufacture

Låt oss först analysera arbetssituationen för titanarmbågen:


1. Armbågen

Elbow är en av de viktigaste rördelarna i olika rörledningssystem. Det används inte bara för att ändra flödesriktningen för medium, utan också för att förbättra rörledningens flexibilitet. När mediet passerar genom armbågen, som visas i figur 1, penetrerar mediet med tryck direkt på baksidan av armbågen, och mediet flyter längs ryggen till utloppet. Således kan man se att baksidan av armbågen har både stort tryck och allvarlig erosionskorrosion, vilket indikerar att ryggbelastningen är större än någon del.

2. T

T-shirtens arbetsförhållande visas i figur 2. Det liknar armbågen. När mediet passerar genom tee är det i skärningspunkten mellan grenen och den raka teiggrenen. Tryckavlastningen växlar tillståndet på grenvägen som huvudledningen.

3. Reduceraren

Reduceringsrörets arbetssituation visas i figur 3. När mediet passerar genom reduceringsröret flyter det vanligtvis från det stora huvudet till det lilla huvudet. På grund av den gradvisa reduktionen av sektionsområdet trycksätts kottdelen av reduktionsröret.

Ovanstående analys visar att titanarmbågen är en extremt viktig del i titanröret, vilket direkt påverkar titanrörets livslängd.

Gemensam produktionsprocess för titanrör

1. Multi-svets titan armbåge

I det tidiga skedet av att använda titanrör i vårt land fanns det ingen standard titanrörmontering som tillverkades av tillverkare, så människor var tvungna att anta flersvets titan-armbåge (allmänt känd som "räkor midja"). Röret skärs vanligtvis i delar av avfasningsmunnen, svetsas eller plåtguld till ett flersektionsbladformigt expansionsmaterial och rullas sedan svetsning, svetsning. På grund av geometriens diskontinuitet vid svetsplatsen kommer en högre spänningskoncentration att genereras. Därför måste arbetstrycket och arbetstemperaturen för sådana rörbeslag regleras strikt. Svetsen kommer att reducera korrosionsbeständigheten, lätt att läcka, och utseendet är inte bra, den inre ytan är en trasig yta, vilket ökar överföringsmotståndet för rörledningen och svetsen på baksidan är allvarligt eroderad och korroderad, vilket minskar livslängden .

2. Svetsande tee

Tee som visas i fig. 5 bildas genom att svetsa grenets direkta rör med hål i det raka röret. Eftersom bearbetningsprestanda för titan inte är lika bra som för andra material, är det ganska svårt att bearbeta korsningslinjen vid svetsplatsen. Ännu viktigare är att svetsen ger en rät vinkel, en är en allvarlig påverkan på mediets flödesstyrning, ökade överföringsmotståndet för rörledningen, två är svetsning av korsningsledningskurvan svårt, tre är rätt vinkel för erosionskorrosionen ökad , så att rätt vinkel för den tidiga förlusten.

3. Svetsad titanarmbåge

 

1. Övre munstycke 2. Tomt 3. Nedre munstycke

För att förbättra defekten av multi-svets titan armbåge, antas den pressade halvdel svetsade titan armbågen. Jämfört med multisömmen "räkor i midjan" är svetsen relativt mindre, och svetsen är inte erosionserosion och erosion, så korrosionsmotståndet är bättre.

4. Gjut armbågen

Människor försökte bli av med svetsen, utvecklade en sömlös titan-armbåge, producerade en gjuten armbåge, även om utseendet på sömlös armbåge, men väggtjockleken (minst 5 mm) och rörets väggtjocklek (2 ~ 4mm) kan inte matcha, och ytråheten är dålig och ökar transmissionsmotståndet. Ännu viktigare är att det finns ett stort antal fel såsom porositet orsakad av gjutning, vilket allvarligt påverkar korrosionsbeständigheten och livslängden, och inte är lämpliga för användning av titanrörledningen för ritsvetsning. De flesta av dem används i rördelar med liten diameter, och titanrörbeslag som produceras med denna teknik har höga kostnader och kan inte erkännas av användare.

5. Stans titanarmbåge

Någon ANVÄNDAR stämpling metod för att stansa titan armbåge, verkar utseendet vara att nå standardkravet, men från essensen är bearbetningstekniken röret billet i stansning stansning formning, bildar baksidan av armbågen kommer att dras, tvingas tillbaka tunn väggkomprimering och förtjockning i bukledningen vilket resulterar i ojämn väggtjocklek eller skrynkla. Och i processen utsätts armbågens baksida för erosionskorrosion, eftersom bakväggen tunnas, så att ryggen kommer att ge tidiga skador. Det är svårt att garantera väggtjockleken, och dess tryckmotstånd och livslängd uppfyller inte standardkraven för väggtjocklekstolerans, försök att inte använda titanarmbågen som produceras med denna process.