Vilka är de grundläggande kraven för CNC-maskinverktyg av aluminiumlegering och titanlegering?

Den höga effektiviteten och hög hastigheten nc-bearbetningstekniken för aluminiumlegering har varit ganska mogen och allmänt använd. Eftersom titanlegeringsmaterialet är en integrerad komponent i den stora ökningen av antalet applikationer i planet har bearbetningseffektiviteten blivit flaskhalsen för tillverkning av stora flygplan, utrustad med högeffektivt spindel av titanlegering med hög hastighet nc MC-maskinverktyg har bli en hel del flygindustrin tillverkare speciell uppmärksamhet och prioritering av en av de moderna avancerade nyckeltillverkningsutrustning. Alla dessa gör att industrin ägnar mer uppmärksamhet åt utveckling och industriell tillämpning av HEM-HSM-behandlingsteknologi och dess utrustning.

Många kända CNC-verktygsmaskiner och spindeltillverkare i världen har också stärkt utvecklings- och forskningsinsatserna inom det tekniska området, vissa maskinverktygstillverkare har till och med inrättat ett speciellt forsknings- och utvecklingscenter och har aktivt lanserat en mängd olika CNC-maskinbearbetningsmaskiner för storskalig komplex titanlegering integrerade strukturella delar HEM-HSM-processapplikationer.

titanium alloy


Som vi alla vet finns det ingen enhetlig, tydlig, auktoritativ och erkänd definition av HSM i branschen fram till nu. I själva verket är "höghastighet" inom HSM-teknik ett relativt koncept, och intervallet "hög hastighet" som definieras av HSM för olika arbetsstycksmaterial eller skärprocesstyper är annorlunda. Den relativa bearbetbarheten Kr av titanlegering är endast 0,22 ~ 0,35, vilket är svårt att bearbeta metallmaterial. Dess höghastighets skärhastighetsområde (100 ~ 1 200 m / min) är mycket lägre än aluminiumlegeringen (2 500 ~ 7 500 m / min). Till exempel kan ett verktyg med en diameter på 50 mm skäras med en skärhastighet av 628 m / min vid en spindelhastighet av 4 000 r / min, vilket inte är hög hastighet för aluminiumlegering, utan hög hastighet för titanlegering. För titanlegering HEM-HSM-bearbetning av höghastighets CNC-bearbetningsmaskin skiljer sig uppenbarligen annorlunda från aluminiumlegeringen, helt enkelt, aluminiumlegering behöver hög effekt och höghastighetsspindel CNC-bearbetningsmaskin, titanlegering behöver hög effekt och högt vridmoment spindel CNC-bearbetningsmaskin.