Diskussion på grund av högt pris på titan

Titan, en av de lätta metallerna, har blivit en ny generation av högkvalitativa material. Titanmarknaden i hela världen prioriteras fortfarande med de traditionella rymd- och industriella ändamål, titan utöver ljuset (andelen 4,5, långt mindre än 7,8 ~ 8,1) av stålfunktioner, andra som: ledning , värmebeständig och korrosion är också på grund av dess bättre egenskaper och har ett unikt syfte, till exempel: avloppsavsaltning med rörledning / kondensor, loket med avgasrör är titanapplikation mycket framgångsrikt. I de nuvarande informationselektronikapplikationerna av lätta metaller eftersom chassikonstituenter, titan (inklusive titanlegering) på grund av dess höghållfasta, höga korrosionsbeständigheter och utmärkt ytstruktur bör vara mycket lämpliga för användning som bärbart informationselektronikhölje, vilket har varit djupt av material, deras applikationsprodukter är också ständigt i applikationsexempel för högbeställande produkter, till exempel: kamera, bärbar dator och mobilkåpa etc.

Men som en följd av ett direkt resultat av den höga kostnaden för titan bearbetning produkter är priset också högre, efter mobilkåpa, till exempel, om ingenjörsindustrin plasttillverkning är produkterna en komplett uppsättning mobiltelefonfall normalt bara 3 ~ 5 dollar (nt $ 100 ~ 170) kan vara helt täckt, titan / titan legering produkter var och en (bit) är så hög som priset på nt $ 150 yuan ovan, inte bara mycket högre än aluminiumlegering produkter, också relativt höga magnesium legering produkter, är nu den högsta av alla typer av vanliga strukturmaterial. Därför brukar titan bara användas för avancerade 3C-produkter, såsom avancerade produkter som avancerade mobiltelefoner / bärbara datorer, avancerade kameror och souvenirer, vilket är den största anledningen till att titan / titanlegeringsprodukter är svåra att popularisera. Systemkedjan har av kostnadskäl inte kunnat tillämpa den på mitten och lägre produkter. Den främsta orsaken till det höga priset på titan / titanlegeringsprodukter är den höga kostnaden för titanmaterial. För avancerade titanplattor som används vid mobiltelefoner är priset per kilo vanligen så högt som nt $ 1000 eller mer, jämfört med nt $ 80 eller så för magnesiumlegeringsgjutningsborrningar. Kostnaden för titan är så hög, de främsta orsakerna är att titanmetall raffinering / raffinering och tillverkningskostnader för tallrikar är höga, vilket resulterar i kostnaden för sitt metallmaterial (refererar till: ingot, plåt / plåt, bar / linje, typ) är mer vanliga stål- och aluminiumlegeringsmaterial är höga; Tabell 1 jämför tillverkningskostnaden för titanmetall med stål och aluminium. Det visar att tillverkningskostnaden för titanmetall vid varje steg är mycket högre än för stål och aluminium från bearbetningen, raffinering till metall, raffinering till kalandreringsbotten och kalandrering till tunna ark titanmetall. Som ett resultat är kostnaden för plåtmaterial naturligt hög. Titanplåt av plåtformning (pressning / smidning /) kostnader är också billigare än stål, aluminium / magnesiumlegering och plastmaterial, titanprodukter priserna ofta högre än stål, aluminium / magnesiumlegering och plast mycket, det är inte särskilt bra om kostnaden för näringslivet överallt, detta är titan på den kommersiella tillämpningen av de största hindren, särskilt priset på titanplåt och magnesiumbräda är inte vanliga produkter kan bära.

För närvarande, även om det finns titanlegeringsexperter över hela världen att studera, men det finns inget bra sätt att minska priset på titan / titanlegeringsprodukter, så är det svårt att använda titan i 3C-produkter på kort sikt väsentlig utveckling.