Känner du till smide-teknik i titanlegering?

Titanlegering har utmärkta egenskaper såsom hög hållfasthet, god korrosionsbeständighet, icke-magnetisk, bra svetsprestanda och en rad fördelar som supraledning, vätelagring och minne. Titanlegeringar används ofta inom vissa banbrytande områden som flyg-, militärindustri, marin utveckling och petrokemikalier.

Vid tillämpning av olika titanlegeringsprodukter används smidesdelar mest i gasturbinkompressorskivor och medicinska konstgjorda ben som kräver hög hållfasthet, hög seghet och hög tillförlitlighet. Därför krävs inte bara högdimensionell noggrannhet för smide, utan även material med utmärkta egenskaper och hög stabilitet krävs.

Delvis applicering av smide av titanlegering:

1. Flyg- och rymdfältet

50% av världens' s titanmaterial används inom flygindustrin. 30% av kroppen av militära flygplan använder titanlegering och mängden titan i civila flygplan ökar gradvis. Enligt rapporter har mängden titan som används i Boeing 787 nått mer än 15%, och representanten för titanlegeringen som används i kroppen ärTi-6Al-4V legering, som har högsta säkerhet. Inom flygindustrin används smide av titanlegering i bränsletankarna på raket- och satellitmotorer, bladen på turbopumpar med flytande bränsle och inloppssektionen i sugpumpar.

Ti-6Al-4V alloy Titanium Block for aerospace

2. Ångturbinblad för kraftgenerering

Att öka längden på ångturbinens blad för termisk kraftgenerering är ett effektivt mått för att förbättra effektgenereringseffektiviteten, men förlängningen av bladen kommer att öka rotorns belastning. Användningen av smide av titanlegering som blad kan minska belastningen och användningen av 1 m långa Ti-6Al-4V-legeringsblad i slutet av höghastighetsroterande ångturbiner har använts praktiskt 1991.