Visnar titan?

Det bleknar inte.

 

Ren titan- och titanlegeringar (allmänt känd som titanguld) är hårda, lätta och resistenta mot erosion. I allmänhet används titan i verkstads- och rymdindustrin. Ren titan och titanlegeringar har nyligen använts som smycken och deras popularitet ökar.

 

Funktioner:

 

Titaniumguld har stabila kemiska egenskaper och utmärkt biologisk kompatibilitet, i människokroppen, kan motstå korrosion av utsöndring och icke-giftigt, för alla bakteriedödande metoder anpassas. På grund av den höga korrosionsbeständigheten hos titan, kommer stabilitet, material och dess kontakt inte att ge kemisk reaktion. Det är den enda växtnerven och smaken har ingen effekt hos människor och orsakar absolut inte allergisk mot metall.

 

Titan i medicin har ett unikt syfte. När benet är skadat fixas det med titanplattor och skruvar, och efter några månader kommer benet att växa in i titanplattorna och skruvarna. Den nya muskeln är innesluten i titan och kan leva under lång tid utan avslag, så folk kallar det en "biomimetisk metall."

 

Utökad information:

 

Titan är, som namnet antyder, en heroisk metall, silver, lätt och stark. De flesta av det kemiska mediet har utmärkt korrosionsbeständighet, inom kemi kan det välkända starka korrosionsmedlet "aqua wang" äta silver, guld, och till och med den så kallade "rost" rostfritt stål erosion, blir rost fläckig, utan erkännande.


Aqua regia kan dock inte göra någonting åt titaniumguld. I "aqua wang" blötläggs i flera år av titanguld, fortfarande glänsande, glänsande. Hög intensitet bibehålls över ett brett temperaturområde som sträcker sig från 253 ℃ till 500 ℃. Som ett resultat förvrängs inte titanmetallprodukter, bleknar inte, det är lätt att underhålla, behöver bara använda bomull försiktigt gnugga, kommer att återställa glans och ju längre användningen av färg är bättre.


För närvarande finns det rena titantsmycken på den kinesiska marknaden, men det finns verkligen få. Ti316L på marknaden är en metall som innehåller titan, inte rent titan.


Titan upptäcktes i slutet av 1700-talet och 1791 en engelsk kemist, w. Gregor upptäckte ett okänt nytt element i mineraler. Elementet upptäcktes 1795 av den tyska kemisten MH Klaproth medan han studerade rutil (TiO2), uppkallad efter Titan, jordens son i grekisk mytologi.


I antika Grekland var Titan-andan synonymt med "titan", namnet som gavs till den naturliga styrkan hos metallen.


Guldsmycken av titanium är mycket populära i västländer och nya för kineser. Men produktionen av titaniumguld i Kina är svag och priset utomlands är mycket högt, vilket får människor att sluta. Endast ett fåtal inhemska tillverkare kan producera och bearbeta äkta titaniumguldsmycken.


Titanium smycken kan oberoende färg på tekniska sätt, behöver inte vara guldpläterade, kan också vara inlagda ädelstenar, inklusive krav på ädelsten inställning processen är extremt hög, bara ett fåtal tillverkare kan göra det hemma och utomlands, dessa är svåra för titan teknik genombrott, genombrottet i den inhemska ledande tekniken, också svårt att hitta några utomlands.

Titanium