Varför kan molybdentrådsskurna metall och vad är principen?(2)

Molybden är en sällsynt metall på jorden. Vi är både obekanta och bekanta med det. Det är nära besläktat med våra liv och har ett brett utbud av tillämpningar. Det är inte bara en strategisk metall som används i försvarsindustrin, men också ett viktigt näringsämne element som krävs av växter och djur. , Det är också en viktig komponent i stållegering.

För närvarande används mer än 80 procent av den molybden som produceras i världen i järn- och stålsmältning. Det används främst som en tillsats till stål för att producera legerat stål. Det kan förbättra styrkan, seghet och slitstyrka av legerat stål. Den har bra mekanisk stabilitet och hög Det är segt och används för hög uppvärmning element (molybden är kroken materialet i den ljusavgivande volfram tråd i glödlampan), extrudering dör, metall bearbetning verktyg, flyg-delar, etc.

Som en sällsynt metall är molybdenreservat i världen främst koncentrerade till ett fåtal länder som Kina och Ryssland. På grund av den goda prestandan hos legeringsmaterial som lagts till med molybden har det blivit ett oumbärligt material för militära vapen och används vid tillverkning av krigsfartyg, stridsvagnar och andra vapen. I Kina har länder listat det som en strategisk metall.

Dessutom är molybdendisulfid känd som "avancerad fast smörjolja". Det är ett bra fast smörjmedel på grund av dess låg friktion koefficient och hög avkastning styrka. Den kan användas normalt under vakuum och olika ultra-låg temperatur och hög temperatur. Det används ofta i kugghjul, formar, kärnkraftsindustrin, etc.

Inom elektronik och elektriska apparater har molybden god högtemperaturbeständighet och ledningsförmåga, och dess termiska expansionskoefficient är också låg. Det är en idealiskEdm Molybden tråd som används för att skära maskin, som kan skära olika stål och cementerade karbider, och dess elektriska urladdning bearbetning är stabil och effektiv För att förbättra noggrannheten i bearbetade produkter, tvådimensionella (tunna skikt med en tjocklek av flera nanometer till tiotals nanometer) molybden disulfid kan också bli nästa generations transistor material, ersätta kisel som ett material som används i stor utsträckning i nästa generations integrerade kretsar.

Molybden blev näringslösningen för växter upptäcktes också av misstag. Människor fann en speciell situation på gräsmarkerna i Nya Zeeland. Nästan alla gräs på gräsmarker var förtigas och det fanns ingen vitalitet. Gräset på båda sidor av en stig genom gräsmarkerna var dock fullt av vitalitet. Efter människors forskning, det konstateras att detta spår är det enda sättet för en närliggande molybden gruvarbetare. Molybden pulver som bärs av molybden gruvarbetare kommer att spridas på denna väg, vilket gör att gräset på detta spår att växa bättre. Människor kommer Molybden pulver blandas in i gödningsmedel och stänkte på gräsplanen verkligen bekräftat detta resultat.

Molybdens biologiska egenskaper är också mycket viktiga. Det är inte bara ett spårämne som är nödvändigt för växter utan även för djur och människokroppen. Det kan förbättra immunfunktionen hos den mänskliga kroppen, men överdrivet innehåll kan också orsaka skada på människokroppen.

Med sina unika egenskaper är molybden inte bara en tuffing på slagfältet, en katalysator för metaller, utan också en näringslösning för livet. Molybden bevisar också att det är en mångsidig metall. Som molybden blir mer allmänt använda, kommer det att ha fler funktioner. När molybden väl har utvecklats kommer det att spela en större roll i samhället.