Hur svetsa titanrör? (3)

Välj rätt låga och förbrukningsvaror

Jämfört med någon annan svetsprocess, gör GTAW svetsare att bättre kontrollera värmetillförsel och smält pool. En GTAW-inverterare med högfrekvent bågstart, fjärrkontroll för fjärrström, bakåtflödes-timer och minst 250 amp utgång kommer att svetsa titan väl.

Ställ alltid in maskinens polaritet på DC-elektrodnegativ (DCEN). Jämfört med likströmselektroden positive electrode (DCEP) har DCEN en djupare penetration.

Matcha växelriktaren mot luft- eller vattenkylda skärbrännaren. Om din svetstemperatur är lägre än 150 ampere och dess kostnad är lägre än en vattenkyld fackla kan en luftkyld fackla ge bra prestanda. Å andra sidan, vattenkylda facklor är mindre, lättare att använda, och tillåta svetsning vid högre strömföringar under en längre tid, även om de flesta svetsar på titan är korta och fungerar på mindre än 150 ampere. Producerad horisontellt.

Använd 2% metall volfram elektrod till marken och matcha svetsströmmen:

Upp till 90 ampere: 1/16 tum eller mindre

90-200 ampere: 3/32 tum

Över 200 ampere: 1/8 tum

Gaslinsen används för att jämnt fördela avskärmningsgasen och bilda ett smidigt luftflöde på svetspoolen.

 Titanium Pipe for Aerospace

Slå en båge och börja arbeta

Först, skär bort slutet av fyllningsstången för att exponera en ren, icke-förorenande punkt, och börja svetsa. Starta flödet av argon i några sekunder och slå sedan på ljusbågen för att säkerställa att svetsområdet är helt täckt.

Använd högfrekvent bågstartfunktion för växelriktaren för att börja bågningen. Skärbrännaren vinkel som liknar svetsning rostfritt stål, skärbrännar hastighet och filler tråd vinkel ger de bästa förutsättningarna för svetsning titan rör.

Det är ganska lätt att göra en svetspöl från titan, men det kanske inte är lätt att flytta. Att skjuta samman svetsbassängen med ljusbågs- och tillspackningsstängerna ger oftast bäst resultat, men påfyllningsstavarna måste hållas i skyddsgaskapslingen vid svetsning. Eftersom för mycket värme kan knäcka svetsen är det också viktigt att minska värmetillförseln. Använd metallfylld dab-teknik (vid en stabil reshastighet).

Efter avslutad svetsning, låt 20 till 25 sekunder av efterföljande flöde för att skydda sömmen, eftersom det kommer att svalna till tröskeln under 800 grader Fahrenheit. Så att syre inte längre reagerar med titan. Viss svetsning kan kräva att temperaturen sjunker under 500 grader Fahrenheit.

När svetsningen är klar kan titanen visa sin sanna färg. Slutfärgen på den svetsade fogen anger i vilken utsträckning skyddsgasen skyddar svetsen från föroreningar och oxidskiktets tjocklek. Förutom visuella inspektioner, kan dye penetration inspektion, hårdhet testning, röntgen, ultraljud inspektion och destruktiva provning också bestämma kvaliteten på titan svetsar.