Hur man förbättrar bearbetningseffektiviteten för titantråd

Med utvecklingen av titanlegeringsteknik för behandling av titanlegering har de senaste åren titanlegering använts i stor utsträckning för tillverkning av flygplansmotordelar såsom kompressorsegment, motorhuv, avgassystem och strukturella ramdelar såsom flygbalkar. Att knacka på titanlegeringar, särskilt små hål under M6mm, är mycket svårt. Huvudsakligen på grund av att spånen är små, enkla att fästa med bladet och arbetsstycket, vilket resulterar i stor bearbetning av ytråheten och vridmomentet.


Felaktig kranval och drift under knackning kan lätt leda till härdning av arbeten, låg bearbetningseffektivitet och kranbrytningsfenomen. Lösningarna är följande:


Prioritet att välja lite i stället för hoppkran, antalet tänder bör vara mindre än standardkranen, vanligtvis 2 ~ 3 tänder. Skära konvinkeln bör vara stor, avsmalnande del är i allmänhet 3-4 spänns trådlängd. För att underlätta borttagning av spån kan det också slipa negativ lutningsvinkel i skärkottdelen. Använd korta kranar för att öka kranens styvhet. Den inverterade kondelen av kranen bör vara större än standarddelen för att minska friktionen mellan kranen och arbetsstycket.


För att minska det nedre hålets arbetshärdning bör grovborrning utföras innan valsning. För gängor med en skruvhöjd på 0,7 ~ 1,5 mm kan bottenhålstorleken bearbetas till den övre skillnaden i det standardgängande bottenhålet som anges i den nationella standarden och ytterligare 0,1 mm är tillåtet.


Om det inte begränsas av skruvhålens position och arbetsstyckets form, försök att använda maskinattacker, för att undvika manuell tappning av matning ojämnt, halvvägs stopp och orsakat av hårdheten.


Titanlegering är ett idealiskt material för flygplan och motor på grund av sin höga specifika hållfasthet, goda mekaniska egenskaper och korrosionsbeständighet.