nickel

Nickel är ett kemiskt element med symbol Ni och atomnummer 28. Det är en silverfärgad glansig metall med en liten gyllene kant. Ren nickel, pulveriserad för att maximera den reaktiva ytan , visar en signifikant kemisk aktivitet, men större bitar är långsamma att reagera med luft under normala förhållanden eftersom ett oxidlager bildas på ytan och förhindrar ytterligare korrosion ( passivering ).

Nickel oxideras långsamt med luft vid rumstemperatur och anses vara korrosionsbeständigt. Nickel är ett av fyra element (de andra är järn, kobolt och gadolinium ) som är ferromagnetiska vid ungefär rumstemperatur. Alnico permanenta magneter baserade delvis på nickel är av mellanliggande styrka mellan järnbaserade permanenta magneter och sällsynta jordartsmagneter . Metallen är värdefull i modern tid främst i legeringar ; ca 68% av världsproduktionen används i rostfritt stål. Ytterligare 10% används för nickelbaserade och kopparbaserade legeringar, 7% för legeringsstål, 3% i gjuterier, 9% i plätering och 4% i andra applikationer, inklusive den snabbt växande batterisektorn. Som en förening har nickel ett antal användningsområden för nischkemisk tillverkning, såsom en katalysator för hydrering , katoder för batterier, pigment och ytbehandlingar i metall.

Nickel är en silverfärgad metall med en liten gyllene tänder som tar en hög polering. Det är en av endast fyra element som är magnetiska vid eller nära rumstemperatur, de andra är järn, kobolt och gadolinium . Dess Curie temperatur är 355 ° C (671 ° F), vilket innebär att bulk nickel är icke-magnetisk över denna temperatur. [11] Nickelns enhetscell är en ansiktscentrerad kub med gitterparametern på 0,352 nm, vilket ger en atomradie av 0,124 nm. Denna kristallstruktur är stabil mot tryck på minst 70 GPa.

Rena nickelprodukter och nickellegeringsprodukter är alla kan anpassas. Välkommen dina vänliga inquories.