Titanstångens användning och egenskaper

Titanstång har hög hållfasthet, låg densitet, god mekanisk funktion, bra uthållighet och korrosionsbeständighet. Andra processer av titanlegeringsprocessen är dålig, skärande svår, vid varmbearbetning, mycket enkel absorption av väte, syre, kväve, kol och andra föroreningar. Det är dåligt motståndskraft mot slitage, produktionsprocessen är rörig. Industriell produktion av titan inleddes 1948. Flygindustrin utvecklade efterfrågan, så att titanindustrin med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på cirka 8%.


För närvarande har den årliga produktionen av internationella bearbetningsmaterial för titanlegering nått mer än 40 000 ton, nästan 30 sorters varumärken av titanlegering. De mer använda titanlegeringarna är ti-6al-4v (TC4), ti-5al-2.5sn (TA7) och industriellt rent titan (TA1, TA2 och TA3). Titanlegeringar används främst för kompressorkomponenter i flygplan, följt av raket-, missil- och höghastighetsflygplan. I mitten av 1960-talet var titan och dess legeringar i vanligt industriellt bruk, och tillverkade elektroder för elektrolys, kondensatorer för kraftverk, värmare för oljeutvinning och avsaltning och utrustning för föroreningskontroll. Titan och dess legeringar har blivit ett slags korrosionsbeständig layoutdata.


Dessutom används det också för att producera vätgaslagringsdata och formåterkallningslegering. Titanlegering är en ny viktig layoutinformation som används inom flygindustrin, dess specifika vikt, styrka och appliceringstemperatur är mellan aluminium och stål, men den har hög specifik hållfasthet och utmärkt korrosionsfunktion mot havsvatten och ultra-låg temperaturfunktion. Mängden titanlegering som används i flygmotor står vanligtvis för 20% ~ 30% av layoutens totala vikt. Det används främst för att tillverka kompressorkomponenter, såsom gjuten titanfläkt, kompressorskiva och blad, gjuten titankompressorhölje, mellanhölje, lagerskal etc. Rymdfarkost första användning av titanlegering med hög specifik hållfasthet, korrosionsbeständighet och låg temperaturbeständighetsfunktion att tillverka olika tryckkärl, bränslelagringstankar, fästelement, instrumentbindning, ramverk och raketskal. Konstgjord jord satellit, månmodul, bemannad rymdskepp och rymdfärja använder också titanlegering plattsvetsning.