Tips för att förlänga livslängden för molybdentråd

1. Närren molybdentrådurladdningar med arbetsstycket varje gång, kommer den vita kroppen också att skadas, men graden är mycket liten, så det är bäst att använda lågenergibearbetningsparametrar för att skära efter byte av den nya molybdentråden (för att göra skadan mindre) , Vänta tills molybdentråden i princip är vitaktig innan du skär med normal hög ström. Naturligtvis, innan du byter molybden tråd för skärning, är det bäst att låta molybden tråden köra torrt i 5-10 minuter för att släppa sin ursprungliga inre stress.

2. När trådskärarmaskinen bryter tråden bryts de flesta av ändarna inom ett dussin till dussintals varv efter att trådfatet backat. Det vill säga, molybden tråden i båda ändar av huvudet och svansen är lätt att riva. Lösningen är att med jämna mellanrum flytta valstråden framåt och omvänt slagströmbrytares kontrollblock utåt eller inåt.

3. Först från molybdentrådens lagring och underhåll

  • Förvara molybdentråden på en ventilerad och sval plats med låg luftfuktighet, och temperaturen bör kontrolleras vid 20C~25°C för att undvika oxidation av molybdentråden;

  • Om molybdentråden är placerad i mer än 6 månader kan vertikalitetsproblemet uppstå. Vänligen kontrollera om förpackningen är deformerad eller skadad före användning. .

För det andra, från användningspunkten, är molybdentråden mycket lätt att deformera och bryta. Vid inlastning av tråden, böj aldrig molybdenstråden. Om du av misstag böjer den måste du klippa av böjen för att undvika trådbrott under bearbetningen. Tillsats av en linjeskärvätska under bearbetningen påverkar också direkt molybdentrådens prestanda. Skärvätskan blir svart efter att ha använts under lång tid, och skärvätskan bör bytas ut i tid vid en viss tidpunkt.

Pure Molybdenum Wire