Rena titan- och titanlegeringsprodukter används i vardagen

Rena titanprodukter har ett skikt av tät oxidfilm på ytan, vid rumstemperatur, kan vara väl anpassade till olika miljöer, så det finns inget behov att spraya, ren titankokare har en stark korrosionsbeständighet. Mot den utomhusmiljön med svag syra eller alkali kan den rena titankokaren enkelt hantera den. Oavsett om det är flodvatten eller regn, bergsberg eller vegetation, kan den rena titankokaren kontakta den direkt utan att vara korroderad. På grund av bristen på beläggning på hela kroppen ger vattenkokaren en unik grå färg av rena titanprodukter, som också kan värmas direkt på eldkällan.

Till exempel är locket på en vattenkokare gjord av rent titan och gummi. Med tanke på produktens korrosionsbeständighet och hälsa är lockets kvalitet bättre. Rena titanprodukter är helt ofarliga för människor, så det är ok att värma vatten och mat i en ren titanbehållare. Enkel skikt av ren titankokare har ingen isoleringsfunktion, vilket är lämpligt för användning under snölinjen. Vattenkokaren med rent titanlock kan värmas direkt när den inte dras åt, för att säkerställa bättre vattenkvalitet.


Titan är mindre tät än traditionellt rostfritt stål. En 550 ml titankokare väger bara 99 g, medan en rostfri vattenkokare med samma specifikation är ungefär dubbelt så tung som en ren titan. Lättare redskap innebär ofta mer effektivitet när man reser, och att använda rena titanprodukter för utomhusaktiviteter kan hjälpa till att underlätta resan. Rent titan är starkt, jämförbart med rostfritt stål och mycket överlägset med liknande lätta aluminiumprodukter. I klättringsprocessen är kollision oundviklig, även om vattenkokaren föll till klipporna, fortfarande intakt. I vissa speciella fall kan rent titankokare till och med användas som stöd i nödsituationer.


Titanlegering är den enda metallen med minsta skada på människokroppen, eftersom den har minst skada på människokroppen och används sedan som råmaterial för mänskliga leder, ben och andra implantat. Japan har uppfunnit en högteknologisk tandborste, med titanrör, absorberar ljus producerar anjon, behöver inte när man använder borsten och tandkräm, och ta bort envis cigaretter och kaffe, hålla användaren långvariga vita tänder, friska andetag den miljövänliga tandborste kallades de kliniska experimenten visar att dess tändereffekt är bättre än vanlig tandborste och elektrisk tandborste. Nyckeln ligger i titanstången som förbinder tandborststången och borsthuvudet, vilket kan omvandla ljus till negativ jonenergi. När tandborsten kommer i kontakt med tänderna, lockar negativa joner positiva joner, och tandfläckar och fläckar sönderfaller på molekylnivå. Efter användning behöver du inte skölja munnen. Tekniken har visat sig vara effektiv när det gäller att ta bort bakterier och fläckar från munnen, minska blödningar i tandköttet och allergier och minska risken för tandköttsinflammation. Titan utmärkt biokompatibilitet, helt giftfri, ofarlig, icke-allergisk mot människokroppen, dess utseende efter anodisk oxidationsbehandling, bildad av oxidationsfilmen har antibakteriell, mer än lätt, hög hållfasthet, korrosionsbeständighet och lätt till hög temperatur desinfektion, och sedan görs titanlegering till många titanföremål för daglig användning.