Teknologi för tillverkning av titananod

1. Förberedelseprocess av titananod

1.1 beläggning och avfyrning

Enligt kraven i olika ANVÄNDNINGAR bereds halider av Ru, Ir, Sn, Ti, Pd, Ta, Co, Ni, etc. till alkohollösning i olika proportioner → beläggning → torkning → oxidationsbränning och görs till erforderlig anod → kvalitetskontroll → leverans.

titanium anode of China

1.2 ytbehandling av titanmatris

För att öka den effektiva ytan på substratet och förbättra vidhäftningen mellan beläggningen och titansubstratet kokas beläggningen vanligtvis med 10% ~ 15% alkali eller tvättpulver för att avlägsna oljan, och kokas sedan och etsas med 10% ~ 15% oxalsyra.


2. Titananoders historia

Kina började studera metallanod elektrisk tank 1972, kvicksilver elektrisk tank 1974 i tianjin genom identifiering, 1975 i Shanghai genom 20 m2 metallanod elektrisk tank identifiering, till första hälften av 1987, har 30 typer av industriell elektrisk tank nått mer än 1 600 har produktionskapaciteten stått för 1/3 av världen, Kinas kaustinsyraproduktion rankades som den femte i världen. År 1996 nådde Kinas produktion av kaustisk soda 5,32 miljoner ton och rankade den tredje i världen. Utgången från metallanodcell har stått för mer än 80% av den totala uteffekten.

Grafitanod har använts i elektrolytindustrin i 100 år. Med branschens utveckling tror titananodföretaget att begränsningarna av hög energiförbrukning och kort livslängd för grafitanod är mer och mer uppenbara. Människor vill alltid utveckla ett mer idealt anodmaterial för att ersätta det. Redan 1901 publicerades patentet på platinplätering på Pb och patentet på platinplätering på grafit publicerades 1909. År 1950 publicerade Henry bier, en holländare, titanbaserad titanbelagd ädelmetall tunnfilmer några veckor innan d.cotton och c.harangell av Ici i Storbritannien. Olin-företag i USA började laboratorieforskning för industriell produktionsändamål 1957 och arbetade 1960 med Ici för att tillämpa resultaten på kvicksilverelektrolysceller. Bill patenterade RuO2-belagda anoden 1965. År 1968 realiserades forskningsresultaten från bills ruo2-tio2-beläggning industrialisering i kloralkalifabriken i DE Nora-företaget i Italien. Denna typ av oxidbeläggningsanod kallas kommersiellt DSA (Dimensonally Stable Anode). År 1980 ersatte 50% av världens klor-alkaliindustri grafiten Anode med DSA.

Titananodföretaget fick reda på att DSA visade fördelarna med energibesparing (> 23%), hög produktivitet, spara underhållskostnader, minska arbetskraftsintensiteten och uppenbara miljöfördelar i klor-alkaliindustrin, vilket väckte andra elektrokemiska arbetares intresse. Ett stort antal nya anodbeläggningsmaterial och deras tillämpningar har utvecklats och studerats, som har använts vid vattenbehandling, metallfolieframställning, kloratberedning, metallytbehandling, katodiskt skydd, elektroplätering, dekontaminering av havsvatten och andra områden. Elektrokemi och materialarbetare i vårt land har också gjort mycket arbete.