Titan kopparkompositer introduceras och appliceras

Metallkompositmaterial är ett slags råmaterial som består av två eller flera monomera råmaterial med olika kemiska egenskaper. Jämfört med monomerråvaror har funktionen av kompositråvaror många gemensamma ställen. Den främsta fördelen är den mekaniska funktionen, den fysiska funktionen eller den kemiska funktionen kan uppfylla specifika funktionella krav eller minska kostnaden, vilka monomerråvaror inte kan uppnå.

För närvarande finns det många typer av titan sammansatta råmaterial, såsom titan stål kompositplatta, titan pläterad koppar bar, titan koppar och titan stål övergång gemensamma, etc., kan titan kompositråvaror inte bara tillgodose användarens efterfrågan, och priset är lägre än ren titan eller qin legering, välkomnas av marknaden. Såsom titan stål kompositplatta, har inte bara styrkan i stål, och titan korrosionsbeständighet funktion, allmänt används i metallurgisk och kemisk utrustning produktion.
Ti - cu kompositstav är allmänt känd som försluten kopparstång. Metallanoden av elektrolytisk cell stöds av ti-cu kompositstång. För det andra, elförsörjning; Tredje, korrosionsbeständighet. För att uppfylla dessa krav kombineras korrosionsbeständigheten hos titan och den elektriska ledningsförmågan hos koppar. Kompositstången är gjord av koppar i mitten och täckt med ett lager av titan. Tvärsnittet är kvadratisk och palatslampform, som helt uppfyller tillämpningskraven. Ti-cu-kompositkartongen utsätts för starkt tryck i extrusionsprocessen, och gränssnittet mellan de två metallerna utgör metallurgisk kontakt, vågformsgränssnittet är det bästa sättet att kontakta de två metallerna och sedan förbättra kontakthållbarheten hos ti-cu-kompositstången dess resistivitet är liten, ledande funktion är bra. Ett slags tio-cu-kompositrör är utvecklat utomlands, vilket har fördelarna med att spara kopparmaterial och bra korrosionsbeständighet.
Sprängsvejsningsövergångsfog har hög kontaktstyrka och låg kontaktgränsmotstånd, vilket kan förbättra produktionen, förbättra effektiviteten och spara energi när den används inom industrisektorer. Den nuvarande forskningen och utvecklingen av titan koppar, titan rostfritt stål, titan stål, aluminium rostfritt stål, aluminium titan rostfritt stål, aluminium koppar och koppar stål och andra övergångskarv. Båda plattformiga och rörformiga metallövergångskarvarna kan erhållas från plana bitar av lämplig storlek. Övergångsförbindelser används emellertid vanligtvis i områden med stress, termisk chock och stor ström, vilket kräver hög kontaktstyrka och utmärkt elektrisk ledningsförmåga. Övergångsförbindelserna av bimetall och treskiktiga metallmaterial med hög kontaktstyrka och låg gränssnittsbeständighet kan göras genom att anta den förbättrade komposittekniken för plåtsprängning.