Vad är produktionsprocessen av titan blad?(1)

Produktionsprocessen av varmvalsning och kallvalsning antas för titanplåten. Det finns två produktionsmetoder för ark: remtyp och blocktyp.

(1) Bandmetod. Plattan är varmvalsad i rullar, och sedan rullas in i spolar i den efterföljande kallvalsning, värmebehandling och andra processer. När den rullas till den färdiga produktens tjocklek och tillstånd skärs den i ark med en tvärskjuvning.

(2) Blockmetod. Den skärs i bitar efter varmvalsning, och produceras i bitar i de efterföljande processerna för kallvalsning och värmebehandling. Bältesmetoden har högre produktivitet och avkastning än blockmetoden, men utrustningen är enorm, investeringen är hög och produktionstekniken är komplicerad. Denna process används endast när villkor finns tillgängliga för samverkande produktion med ett valsverk med en remsa varmvalsverk. När ovanstående villkor inte uppfylls, för att tillgodose behoven av bandproduktion, rullas tunna varmvalsade lameller vanligtvis på ett enstativ varmvalsverk. Svetsade i spolar, och sedan produceras av band metoden i kallvalsning och efterföljande processer.

 titanium sheet

Uppvärmning och varmvalsning

Plattan värms upp och rullas på ett varmvalsverk för att producera varmvalsade medelstora och tjocka plåtprodukter eller kallvalsade billets. Eftersom titan metall är lätt att absorbera väte och oxidera i det heta tillståndet, och det kommer att förvärra med ökningen av temperaturen och förlängning av tiden, därför är uppvärmningstemperaturen av titan och dess legering platta i allmänhet kontrolleras mellan 850 ~ 1150 ° C, och uppvärmningstiden beror på Det beror på uppvärmningsmetoden och storleken på det tomma. När flamugnen används för uppvärmning måste atmosfären i ugnen kontrolleras strikt som en mikrooxiderande atmosfär. Titan har god plasticitet under varma förhållanden och låg deformationsresistens, medan kallarbete är svårare. Därför är det nödvändigt att öka den totala bearbetningshastigheten för varmvalsning så mycket som möjligt för att minska mängden kallbearbetning. När bältesmetoden används för produktion, rullas först en tjock platta in i en tjock platta på en billetingmaskin, och rullas sedan till en tjocklek av 2 till 3 mm på ett varmförverkat valsverk eller en valskvarn med en in-ugnsspole. Spole, det finns också en varmvalsningsverk från billet till en tjocklek på 6-8mm, och sedan spolade eller svetsade in i en spole vid sin svans. När blockmetoden används för produktion, är det i allmänhet rullas på en enstående varmvalsverk, och ibland två eller tre uppvärmning, varmvalsning, ytbehandling, eftervärmning, och varmvalsning cykler krävs för att rulla till den nödvändiga tjockleken.