Titan - det mest älskade materialet i medicinsk industri

Människokroppen innehåller 14 metallelement, kalium, natrium, kalcium, magnesium och andra fyra element, som står för mer än 99% av de totala metalljonerna i människokroppen. Dessa fyra metaller används faktiskt inte i medicin, men titan väljs som hjärtat. Vad är charmen med titan för vaskulära reparationsmaterial?

Det visar sig att titan är ett slags" biofil metall" ;, det har ett lågmäldt och unikt temperament, tåligt som stål, lätt som aluminium och hälsosamt och miljövänligt. Låt oss avslöja titanets speciella temperament en efter en.

1. Alla rättfärdiga - ingen rost

All metall kommer att oxideras, järn, koppar, aluminium, det kommer att finnas rost, vilket är skadligt för människokroppen, men titan är inte bara kompatibelt med organismer, och oxidationen av titan är ofarligt för människokroppen, det bildar bara en oxidfilm .

Detta lager av oxidfilm har stark vidhäftning, tröghet och mycket kompakthet, vilket inte bara ger människor en mjuk och jämn beröring utan också skyddar titanlegeringen inuti. Den inre miljön i människokroppen kommer i princip inte att skada titan, även om det placeras i havsvatten i hundra år, kommer det inte att bli någon skada.

2. ren och ren antibakteriell

Titan har också nötningsbeständighet och korrosionsbeständighet och har liten irritation på trakealväggen. Det kommer inte att påverka människokroppen aktivt i framtiden. Titan har en bakteriostatisk funktion och kommer inte att föda upp bakterier i människokroppen på decennier.

3.Samma ute och inne-icke-magnetiska

Titan är icke-magnetiskt, kemiskt stabilt och stör inte instrumentet under inspektion. I magnetresonansspektrumet är det sällsynt att producera falska bilder på grund av titan.

4. uppriktighet och beslutsamhet - ingen deformation

Förutom att det är lämpligt är det också&"; långvarigt GG". När titan är under 315 ° kan oxidfilmen bibehålla stabila egenskaper, och styrkan är också tillräckligt bra, hög draghållfasthet / sträckgräns, hög motståndskraft och inte lätt att deformera efter gjutning, naturligtvis är den tillräckligt lätt.

Gr23 Ti6al4v Eil Bar For Orthopedic Implant

År 1977 utförde Kina en industriell ren titan konstgjord lårbenshuvudoperation på en patient. Observation efter 30 år visade att ytan på titanprotesen var slät, diametern inte förändrades signifikant, det fanns ingen smärta och den långsiktiga effekten var bra.

På grund av" biofil" egenskaper av titan, det har bra biokompatibilitet med mänskliga vävnader och har inga toxiska biverkningar, så det har använts i stor utsträckning inom det medicinska området.

För närvarande ökar mängden titanlegering i kirurgiska implantat med en årlig hastighet på 5% -7%. Rapporten visar att användningen av titan inom det medicinska området huvudsakligen är koncentrerad till höft- och knäleder, vilket står för 40% respektive 36%.

Titan har inte bara en viktig position inom medicinsk industri utan spelar också en stor roll i det mänskliga samhället. Det är ett rymdmaterial som kan anpassa sig till de hårda förhållandena i rymden, och det är också ett medicinskt material som säkert kan implanteras i människokroppen som en del av kroppen.

Som en sådan värdefull metall hoppas jag att titan kan hjälpa fler och fler människor i deras dagliga liv i framtiden, så att människor kan leva ett bättre liv.