Svetsskyddsåtgärder för titanrör och titanlegeringsrör

Generellt sett är den största svårigheten att titan är känsligt för friktionsförluster. Till exempel, om titanröret appliceras på industrin med hög hastighet, skulle nötningen av ett stycke rent titan svänghjul av en kedja vara lika svår som den som produceras genom svetsning. Att försöka förklara det med ett kemiskt exempel som detta kommer att göra det lättare att förstå, men inte skrämma människor. Den hexagonala kristallstrukturen i titan gör att dess egendom är utmärkt, men temperaturen kan ändra strukturen (här är en kemisk förändring, med föregående värmeutvidgning, värmeledningsförmåga och andra fysiska förändringar tillhör inte samma kategori) av detta skäl, kristallstrukturen kallas titanmättnad, så kommer inte att kunna ha lite föroreningar i titanlegering, inte ens mycket litet innehåll. Annars kommer sprickor att visas i titanrörets svetslinje. Nu när vi vet om dessa svårigheter, hur svetsar du titanlegeringsrör?

titanium tube

Det är inte garanterat att skyddsgasen ger en helt gastät miljö vid svetsning för hand. Handskar behöver fortfarande röra röret. För att minska denna effekt kommer en god svetsverkstad först att rengöra luftmiljön och kommer att vara i utrymme för att rusa in i ett stort antal neutral gas, vilket allt innebär stora problem är kostnadsökningen (nu vet du varför titanlegering ram dyr bar) är användning av båge. Kan inte använda tillvägagångssättets inställning för att behandla, svetsa, en ram av titanlegering under högtemperaturmiljö, för att sätta allt farligt område i gasseparation, gör att det inte ska vara "infekterad" orenhet som kallas smält bad (tänk på människor, när tvättbad, är hela kroppen omgiven av vatten, som namnet antyder) med gas kallas "övervakning, gassvetsning och liten miljö, när gasen inert finns det två sätt att uppfinna en svetsmiljö, är den första metoden att använda en klockburk, ett annat sätt är att tillhandahålla en svetsdel av inert gas som upprätthålls, förfrågningar som kommer från tid till annan, rikt flöde, fortsätter till stabilitet, täcker miljön med luft. Jag brukar argon och helium eftersom det är lätt att tillhandahålla och Det är billigt. En blandning av 75% argon och 25% helium används. För vissa speciella fall, som stora svetsområden, används en båge också för att fylla gasmiljön för optimal effektivitet.


Fördelarna med titan är att det har hög hållfasthet, högt massförhållande (hög hållfasthet, men lätt massa) bra korrosionsbeständighet, icke-magnetisk värmeutvidgning och värmeledningsförmågan är liten, slitstyrka (vissa inhemska bilvänner kallas metallreducerbarhet) och högt utmattningsbeständighetsindex. Inom materialvetenskap kallas titanlegeringar allotropiska metaller eftersom de kan ta olika kristallformer, som hexagoner eller kuber. Titanrör och titanlegeringsrör används främst inom militär industri, PAW denna metod har inte använts för cykeltillverkning och sedan till den ädla och komplexa kemiska processen. Rent titan betyder ingenting eftersom det är för mjukt och för att det ska vara användbart är titan extremt svårt att utvinna eftersom det måste isoleras. En annan metall måste läggas till som assistent. Naturligtvis är allt detta utgått från titan i sig. Så titan är en legering som har en mycket specifik egenskap.