Vilka är egenskaperna hos titanplattor?

Ytan påtitanplåtska vara ljusa och rena och visar den naturliga färgen på metall. Panelerna får levereras på en sandblåst yta. Titanplattans yta tillåts ha svag dimhet och lokalt vattenspår. Lokala defekter är tillåtna, högst hälften av tjocklekstoleransen för repor, fördjupning, gropar och andra defekter, men minsta tjocklek ska garanteras. Ytan får inte ha sprickor, skalning, oxidation, vikning, metall- och icke-metallinföring och andra makrodefekter och spår av alkali-tvätt. Titanplattan får avlägsna lokala defekter i rullningsriktningen, men plattans tjocklek efter borttagningen är inte mindre än den minsta tillåtna tjockleken.

titanium sheet supplier

Titan och titanlegering har låg densitet och hög draghållfasthet. Inom området -253-600 ℃ är dess specifika styrka nästan den högsta bland metallmaterial. Den kan bilda en tunn och hård oxidfilm i en korrekt oxiderande miljö och har utmärkt korrosionsbeständighet. Dessutom har den egenskaperna hos icke-magnetisk, liten linjär expansionskoefficient. Som ett resultat användes titan och dess legeringar först som viktiga struktur- och rymdmaterial för luftfartyg och utvidgades sedan till marinfartygstillverkning, kemisk industri och andra fält, där de utvecklades snabbt. Speciellt inom den kemiska industrin används fler och fler produkter inom titan- och titanlegeringsprodukter, såsom petrokemisk, fiber, massa, gödsel, elektrokemi och avsaltning av havsvatten, som växlare, reaktionstorn, synthesizers, autoklaver, etc. Bland dem används titanplatta som elektrolytisk platta och elektrolytisk cell vid elektrolys och avsaltning av avloppsvatten och som tornkropp och vattenkokare i reaktionstorn och reaktor.


Med utvecklingen av vetenskap och teknik blir användningsområdet för titan mer och mer brett, såsom medicin, bil, sport etc., genom reaktionen av dessa teman titan som en slags lättmetaller, har det bra egenskaper hos mer och mer kognitiva och kan ställas in av människor, och med den snabbaste hastigheten i våra produktionsapplikationer istället för andra metaller, även i vår kropp.