Vilka är de vanligaste användningarna av titan?

Titanär ett kemiskt grundämne. Den kemiska symbolen är Ti och atomnumret är 22. Det är en silvervit övergångsmetall. Det kännetecknas av låg vikt, hög hållfasthet, metallisk glans och god korrosionsbeständighet (inklusive havsvatten och vattenregion). Och klor).

På grund av dess stabila kemiska egenskaper, god högtemperaturbeständighet, lågtemperaturbeständighet, stark syrabeständighet, stark alkalibeständighet, hög hållfasthet och låg densitet är det känt som" rymdmetall" ;. Titan upptäcktes av Gregor i Cornwall, England 1791 och namngavs efter Titan i grekisk mytologi av Klaprott.

Titanium har ett brett utbud av applikationer inom det medicinska området. Titan ligger nära mänskliga ben och har god biokompatibilitet med mänskliga vävnader utan toxiska biverkningar. Mänskliga implantat är speciella funktionella material som är nära relaterade till människors liv och hälsa. Jämfört med andra metallmaterial är de största fördelarna med att använda titan och titanlegeringar följande:

1. Lättvikt

2. Låg elasticitetsmodul

3. Icke-magnetisk

4. Ej giftigt

5. Korrosionsbeständighet

6. Hög styrka och god seghet

Mängden titanlegering som används i kirurgiska implantat ökar med en årlig hastighet på 5% -7%. Lårbenshuvud, höftleder, humerus, skalle, knäleder, armbågsfogar, axelfogar, metakarpofalangeala leder, käkar och hjärtmembran, njurmembran, vasodilatatorer, skenor, proteser, tillverkade av titan och titanlegeringar Hundratals metalldelar, såsom fästskruvar, har transplanterats i människokroppen. Goda resultat har uppnåtts och de har fått höga beröm av medicinskt samhälle.