Varför är volframstänger så kraftfulla?

Volfram efter smältning är en silvervit blank metall med hög smältpunkt och hårdhet. Atomnummer 74. Det är fritt från lufterosion vid normal temperatur och har hög densitet.


Volframstångs metallpinnar kan vara under satellitledningen, med hjälp av små raketförstärkare och enorm kinetisk energi som produceras av det fria fallet, särskilt volframstänger kan absorbera värme och atmosfärisk friktion innan de träffar marken och kommer att absorbera den kinetiska energin och värmeenergin som frigörs vid en gång, vilket resulterar i en ofattbar destruktiv, tungsten tungmetall, volfram och dess föreningar tillhör WeiDu och låg toxicitet. Även om toxicitetsmekanismen inte är klar kan tungsten störa den normala metabolismen av molybden. Exponering för volframdamm kan orsaka mild irritation i övre luftvägar, torr hosta, dyspné, feber, hjärtklappning, yrsel, anorexi och luktstörningar. Snabba, exakta strejker mot högt värde strategiska mål var som helst på jorden när som helst. Men volfram är svårt att samla in, är inte humanitärt som ett vapen och har en hög kostnad att ladda ut i rymden. Även om volframstänger har använts som vapen i rymden, är de av mer strategisk betydelse och mindre betydelse än konventionella strategiska vapen.

Tungsten rod of China

Introduktion till typer av volfram:

Det finns mer än tio sorters volframmalm, och det finns två slag i Kina. Wolframite (ferromanganese) och scheelite (kalciumwolframat).


Wolframite (FeMn) WO4. Färgen har mörkgrå, rödbrun, ljusbrun svart, hårbrun och järnbrun och andra färger. Halvmetallisk glans, metallglans och hartsglans. Det är vanligtvis folium, krökt ark, granulärt och tätt. Dessutom fylls vissa monokliniska kristaller, såsom tjock platta och spetsig kolonn, ofta i granit och dess närliggande bergsprickor i form av vener tillsammans med vit kvarts. Hårdhet 5-5,5, specifik vikt 7,1-7,5. Jagged fraktur. Könet är sprött, har svag magnetism. Wolframite är det viktigaste råvaran för raffinering av volfram och framställning av volfram.


Scheelite caw 4. Färgen är benvit, har också gulbrun, grön och rosa. Fett glans. Det tillhör det tetragonala systemet, bildar en bipyramidala pseudooctahedron eller plattskristall, kristallplan ibland sneda ränder, den intercalated tvillingen är vanligare. Vissa kristaller är skorpliknande, renala, granulära och täta klumpar. Hårdheten är 4,5 5; Andelen 5,9 6.2. Sköra, skalformade eller förskjutna sprickor. Scheelite producerar en vacker ljusblå glöd när den utsätts för lysrör. Scheelite malm produceras i dayu, jiangxi, rucheng, anhua, linwu, wenshan, yunnan, etc.