3D-tryckta titanlegeringar i Kina har använts mycket i kliniska

Metallpulvermaterial för 3D-tryck inkluderar titanlegeringar , aluminiumlegeringar, bronslegeringar, nickellegeringar, etc. Titanlegeringspulver är den viktigaste länken i 3D-tryckindustrikedjan för metalldelar, och de har också det största värdet. Metod för induktion av aerosolisering av elektroder är en av de viktigaste metoderna för industriell produktion av titanlegeringspulver i världen, och det är också den enda metoden för industriell tillverkning av hushållsprodukter av 3D-lasertryck sfäriskt titanlegeringspulver.

titanium alloys

Nyligen har teamet för tillsatsstillverkning från Titanium Technology Research Institute i Panzhihua Iron and Steel Research Institute slutfört byggandet av argonstationen och matchande felsökning av atomiseringsutrustningen. Detta indikerar att institutet har gjort framsteg i forskningen om beredning av sfäriskt titanlegeringspulver för 3D-tryckning och har lagt grunden för den industriella produktionen av sfärisk titan- och titanlegeringspulver. Den grundläggande principen för gasförstoftning är processen att bryta en flytande metallström till små droppar och stelna till ett pulver med hjälp av ett höghastighetsluftflöde. Det framställda pulvret har fördelarna med hög renhet, lågt syreinnehåll, reglerbar pulverpartikelstorlek, låg produktionskostnad och hög sfäricitet.


2015 inledde Institute of Titanium Technology vid Panzhihua Iron and Steel Research Institute förberedelserna för byggandet av en sfärisk plattform för beredning av pulver av titan och titanlegering för 3D-tryckning; 2016 slutfördes den grundläggande stödjande och installationen av aerosoliseringsutrustning; under 2017 genomfördes systemundersökningar av gas Förstoftningsutrustningen har genomgått en preliminär omvandling och processen för att bereda sfäriskt titan och titanlegeringspulver genom gasförstoftning har öppnats och kvalificerade produkter med stabil kvalitet har erhållits. Den övergripande tekniken och produktkvaliteten har nått den internationella avancerade nivån; år 2018 användes sfärisk titan i lasertryck. Ett genombrott gjordes vid beredningen av legeringspulver.


År 2019 upptäcktes Mr. Li i högra nedre tandkörtelcancer på Stomatologiska sjukhuset vid Wuhan universitet, och genomgick sedan partiell resektion av rätt mandible. Efter operationen kom äldre bättre. Men på grund av kollaps av höger ansikte och kronisk brist på tänder kunde han inte tugga normalt, vilket allvarligt påverkade hans ätande. Ett och ett halvt år senare åtföljdes gubben av sin son till det stomatologiska sjukhuset vid Wuhan universitet, i hopp om att läkaren kunde reparera sin rätt magiska defekt. Professor Jia Jun, biträdande chef för orala och maxillofaciala huvud- och nacktumörskirurgier på sjukhuset, introducerade att med hänsyn till Mr. Li: s ålder och fysiska tolerans, såsom att ta autolog bentransplantation, var operationen mer traumatisk, den senare återhämtningen var långsammare , och den totala kostnaden för operationen var hög. . Därför introducerade Jia Jun Mr. Li för sitt lags nationella nyckelforsknings- och utvecklingsprojekt "3D-tryckning av titanlegeringsteknik", som kan reparera rätt mandible, enades Li och hans familj. Den 22 april transplanterades den 3D-tryckta titanlegeringen "mandible" som passerade alla aspekter av utseende, struktur och mekanisk hållfasthet till Mr. Li: s rätt mandible defekt. Operationen tog bara två timmar. Li återhämtade sig väl efter operationen och släpptes från sjukhuset den 30 april. Jia Jun introducerade att titanlegeringsmaterial har god biokompatibilitet och kan förvaras i kroppen under lång tid utan att avvisas i människokroppen. Detta material används vanligtvis i implantat för höftledsersättning, ryggradsbyte och tandimplantat. På detta sätt förkortas operationstiden kraftigt och en mer exakt och personlig design kan utföras för patienten och därmed minska smärtan. Kan patienten återgå till normal funktion och före operativt utseende? Jia Jun sade att reparation av patientens kärldefekt är det första steget, så att patientens utseende kan vara symmetriskt och tänderna på icke-skada-sidan kan uppnå normal tilltäppning. I det senare steget är det nödvändigt att installera proteser på den implanterade titan som är mandibel för att rekonstruera den normala ocklusala funktionen.