Anpassad 3 D titanlegeringsprotes till komplement

Den gamle mannen drabbades plötsligt av en bilolycka, antagligen på grund av benbenfel eller femoral nackfraktur kan inte repareras, inför problemet med att inte kunna stå och gå i framtiden. För att förbättra de äldres kvalitet 0010010 # 39; s liv i framtiden använde experter från xijing hospital 3 D-tryckteknologi för att anpassa titanlegeringsproteser för äldre till { {0}} quot; fyll i 0010010 quot ;.

titanium alloy

0010010 quot; Mycket vacker, du ser att jag har det bra nu, kan gå fritt, tack vare läkarnas fantastiska färdigheter, låt mig den här gubben fortsätta att ha en livskvalitet resten av mitt liv . 4 på morgonen, tillsammans med familjemedlemmar för att granska den gamla mannen li yan (pseudonym) sa glatt. Li yan, 72, från staden Xianyang, shaanxi-provinsen, drabbades av en allvarlig bilolycka i juni i år, vilket resulterade i ett öppet och nedbrutet sprick i den distala vänstra lårbenen, åtföljd av ett stängt fraktur i vänster femurhals, radie och skenben och fibula. Hon överfördes till Xijing sjukhus i en nödsituation.


Efter antagningen, ortopediska trauma guo-lin meng professor teamanalys, fann att skador på hantera komplex: 11. 7 cm lång, hos patienter med femoral skada och femoral nackfraktur, osteoporos, oförmögen att extrahera till tillräckligt cancellöst benfelområde, det är svårt att genom membraninducerat, hantera rutinmässiga metoder, såsom benfel i benreparation, kan bero på de stora femorala bendefekter eller femoral nackfraktur efter reparation, kan leda till att gubben kan { {3}} # 39; t stå upp för att gå, påverka det dagliga livet i framtiden. 0010010 quot; Om han inte kunde 0010010 # 39 inte gå, skulle det betyda att min far skulle ligga i sängen resten av sitt liv. Det skulle vara grymt för honom. 0010010 quot; Li yan 0010010 # 39; s familj var mycket ledsen.


För att göra resten av deras liv bättre beslutade experter att använda 3 D-utskrift för att lösa problemet. Sjukdom och analyseras utifrån användning av erfarenheterna från tidigare operationer, traumevård såsom professor guo-lin meng team tidigt i riktad behandling efter steg, och kombinerat med stor femoral benfald patient, preoperativ tillämpning av digital ortopedisk teknik, individualiserad design anpassad femoral långa benfel i implantatet av titanlegering och genom 3 d tryckningsform. Det rapporteras att experterna arrangerade tvåstegskirurgi. Den första fasen av expertteamet för äldre att implementera debridement återställning, extern fixering ram temporär fixering. Den andra fasen var att bygga och reparera falsk kroppsvikt. Det tog experterna 5 timmar att slutföra den anpassade anpassade 3 D-tryckning av titanlegering med falsk kroppsvikt för att bygga benfelet i det stora segmentet i vänster femur. Efter operationen återhämtade sig gubben bra och släpptes ut från sjukhuset.