Diskussion om orsakerna till det höga priset på titan

Titan , en av de lätta metallerna, har blivit en ny generation av högkvalitativa material. Titanmarknaden i hela världen prioriteras fortfarande med de traditionella rymden och industriella ändamål, titan utöver ljuset (andelen 4,5, långt mindre än 7,8 ~ 8,1) av stålfunktioner, andra som: ledning , värmebeständig och korrosion är också på grund av dess bättre egenskaper och har ett unikt syfte, såsom: avsaltning av havsvatten med rörledning / kondensor, lokomotivet med avgasröret är titanapplikation är mycket framgångsrik. I den aktuella informationen elektronik applikationer av lätta metaller som chassikomponenter, titan (inklusive titanlegering) på grund av dess höga hållfasthet, höga korrosionsbeständighet och utmärkta ytstruktur, bör se mycket lämplig för att användas som en bärbar information elektronik hölje material, som har varit djupt av material, deras applikationsprodukter är också ständigt i hög order produkter applikation exempel, såsom: kamera, bärbar dator och mobiltelefon hölje, etc.).

titanium matrial made in China

Men som ett resultat av ett direkt resultat av den höga kostnaden för titanbearbetningsprodukter är också priset högre, efter att mobiltelefonhöljen, till exempel, om teknikplasttillverkningen, produkterna en komplett uppsättning mobiltelefonfall är vanligtvis bara 3 ~ 5 dollar (nt $ 100 ~ 170) kan vara helt täckande, titan / titanlegeringsprodukter varje (bit) är lika högt som priset på nt $ 150 yuan av ovan, inte bara mycket högre än aluminiumlegeringsprodukter, även relativt höga magnesiumlegeringsprodukter, är nu det högsta av alla typer av vanliga strukturmaterial. Därför används titan vanligtvis endast för avancerade 3C-produkter i 3C-produkter, såsom avancerade mobiltelefoner / bärbara datorer, avancerade kameror, souvenirer och andra avancerade produkter, vilket är den största anledningen till att titan / titanlegeringsprodukter är svåra att popularisera. . Hittills har systemoperatörer inte kunnat tillämpa det på produkter på eller under mellannivå av kostnadsskäl.


Det främsta skälet till det höga priset på titan / titanlegeringsprodukter är de höga kostnaderna för titanmaterial. När det gäller de avancerade titanplattorna som används för mobiltelefoner är priset per kilogram vanligtvis över 1 000 USD. Som jämförelse är priset på gjutgryn av magnesiumlegering bara cirka 80 USD per kilo, med ett stort gap. De huvudsakliga orsakerna till de höga kostnaderna för titanmaterial är följande: de högre kostnaderna för att förädla titan- och plåttillverkning leder till högre kostnader för metallmaterial (med hänvisning till göt, plattor / plåtar, stänger / trådar och typer) än vanligt använt stål och aluminiumlegering material; Tabell 1 jämför tillverkningskostnaderna för titan med stål och aluminium, vilket visar att tillverkningskostnaden för titan är mycket högre än för stål och aluminium i varje steg, från bearbetning, raffinering till metall, raffinering till kalandrering och rullning till plåt. Titanplåt av formning av plåt (pressgjutning / smide /) kostar också billigare än stål, aluminium / magnesiumlegering och plastmaterial, titanprodukter är ofta högre än stål, aluminium / magnesiumlegering och plast mycket, det är inte bra särskilt om kostnaden för näringslivet överallt, detta är titan på den kommersiella tillämpningen av de största hindren, särskilt priset på titanplåt och magnesiumskiva är inte vanliga produkter kan bära.


Även om titanlegeringsexperter från hela världen ägnar sig åt forskningen finns det ingen lösning för att sänka priset på titan / titanlegeringsprodukter, så att applicering av titan i 3C-produkter på kort till medellång sikt är svårt att se dess betydande utveckling.