Känner du till appliceringen av kopparnickelrör?

Koppar-nickellegering, koppar Cu och nickel Ni, är silvervita med metallisk glans, därav namnet cupronickel. Koppar och nickel kan lösas upp oändligt med varandra för att bilda en kontinuerlig fast lösning, det vill säga oavsett förhållandet mellan varandra är det alltid en α-enfaslegering. När nickel smälts till röd koppar med D200 och innehållet är mer än 16%, blir färgen på den resulterande legeringen relativt lika vit som silver. Ju högre nickelhalten är, desto vitare färg, men när allt kommer omkring är den smält med koppar, så länge nickelinnehållsförhållandet är mindre än 70 %, kan kopparns gula färg ses med blotta ögat. Dessutom är nickelhalten i cupronickel i allmänhet 25%. Cupronickel är ett elegant namn för koppar-nickellegeringar, med en densitet på 8,9-8,88 mellan koppar och nickel.

Copper Nickel Tubing

Koppar-nickellegering, innehållande koppar Cu och nickel Ni, med metallisk glans, även känd som cupronickel. Koppar och nickel kan lösas upp oändligt med varandra för att bilda en kontinuerlig fast lösning, det vill säga oavsett förhållandet mellan varandra är det alltid en α-enfaslegering. När nickel smälts till röd koppar med D200 och innehållet är mer än 16%, blir färgen på den resulterande legeringen relativt lika vit som silver. Ju högre nickelhalten är, desto vitare färg, men när allt kommer omkring är den smält med koppar, så länge nickelinnehållsförhållandet är mindre än 70 %, kan kopparns gula färg ses med blotta ögat. Vanligtvis är nickelhalten i vit koppar i allmänhet 25%

  vanliga användningsområden

Bland kopparlegeringar har cupronickel utmärkt korrosionsbeständighet och är lätt att forma, bearbeta och svetsa. Det används ofta som korrosionsbeständiga konstruktionsdelar inom varvsindustrin, petroleum, kemi, konstruktion, elkraft, precisionsinstrument, medicinsk utrustning, musikinstrument och andra sektorer. . Vissa cupronickel har speciella elektriska egenskaper, som kan användas för att göra motståndselement, termoelement och kompensationsledningar. Icke-industriell cupronickel används främst för att göra dekorativa hantverk och koppar-nickellegering rördelar.

  identifieringsmetod

Sättet att skilja cupronickel från tibetanskt silver och Miao silver är att under normala proportioner är de två senare relativt vita och närmare silver när det gäller ytfärg. Aluminium cupronickel under modern teknik är dock jämförbar med tibetanskt silver och Miao silver i färg, ännu vitsare, men med högre hårdhet och lättare specifik gravitation. Det finns för närvarande ingen vana att använda ren cupronickel eller ens aluminium cupronickel i tibetanska silver och Miao silver regioner. Det är känt att endast vissa köpmän använder den för att göra koppar-nickellegeringsrörkopplingsformar och icke-handhållna (särskilt instrument och tillbehör) material

  Egenskaper och användningsområden

Ren koppar och nickel kan avsevärt förbättra hållfasthet, korrosionsbeständighet, hårdhet, elektrisk resistans och termoelektriskhet och minska temperaturkoefficienten för resistivitet. Därför, jämfört med andra kopparlegeringar, har cupronickel exceptionellt goda mekaniska och fysiska egenskaper, god duktilitet, hög hårdhet, vacker färg, korrosionsbeständighet och djup ritningsprestanda. Det används ofta inom varvsindustrin, petrokemisk industri, elektriska apparater, instrument, medicinska maskiner och dagliga nödvändigheter. , Hantverk och andra fält, och är också ett viktigt motstånd och termoelementlegering. Nackdelen med koppar-nickellegering är att det är det viktigaste tillsatta element-nickel är ett sällsynt strategiskt material, och priset är relativt dyrt.

Nickel-nickel cupronickel (även känd som nickel-nickellegering), användningsområden: kristall oscillator komponentskal, kristallskal, positioner glidande ark, medicinska maskiner, byggmaterial, koppar-nickellegering rörbeslag, etc.