Gu Tianle Neck Implanted Titanium Metal är inte vanligt, har upprepade gånger skapat medicinska mirakel

I november hittades Louis koo med ett band runt halsen när han deltog i ett evenemang. Under press från medierna erkände han att han hade lidit av nervkomprimering på grund av förskjutning i livmoderhalsen och genomgick kirurgi i USA för att ersätta C5- och C6-benen i halsen med titan.

image

Många fans i kärleken till Louis koo, men också i hans cervikala titanmetall har skapat ett starkt intresse. Vad är så bra med den här metallen som ersätter ben?


"Medicinsk metall" - titanlegering


Att implantera en metall i en mänsklig kropp är inte så enkelt som en järnspik eller en träbit.


1. Ej giftigt och ofarligt


Sjuttio procent av elementen på det periodiska systemet är metaller, men på grund av toxicitet och dåliga mekaniska egenskaper finns det få metaller som är lämpliga för implantation i människokroppen. Titan är en av dem.


Titan och dess legeringar är inte bara giftiga och ofarliga, utan har också god kompatibilitet med människokroppen och orsakar inte allergiska reaktioner som implantat.


image


2. Hög styrka och låg vikt


Medicinska metallmaterial används ofta som kraftanordningar i människokroppen, såsom konstgjorda leder, konstgjorda ryggkroppar, inre fixeringsplattor för sprickor, skruvar, benskruvar etc., som kräver högre hållfasthet och seghet.


Titan och dess legeringar har låg densitet, hög hållfasthet, lätt vikt, och den elastiska modulen ligger nära den hos naturliga ben.


3. Motstånd mot fysiologisk korrosion


När medicinska metaller implanteras i människokroppen, på grund av den komplexa miljön i människokroppen, är det troligt att en mängd korrosion uppstår.


Titan och titanlegering är kända som bioinert metallmaterial, som har utmärkt korrosionsbeständighet i människans blods fördjupningsmiljö.


Förutom att uppfylla ovanstående villkor är titan inte magnetiskt och kommer inte att magnetiseras, störa bilden eller påverka diagnosen under postoperativ mri.

image

Det är inte svårt att se varför metallen i Louis Koos hals är titan. Faktum är att titan och dess legeringar har utfört medicinska mirakel gång på gång.