Hur man identifierar sämre titanarmbågar?

Hur bedömer jag den förfalskade titanarmbågen och hur man bedömer kvaliteten? Speciell tryckutrustning kräver hög total säkerhet och kvalitet. Armbågen är en av de viktiga delarna av tryckrörledningen, särskilt i tryckrörledningen, kvaliteten på titanarmbågen kommer att påverka säkerheten för specialtrycksutrustning.

Ansi Asme B36 19 Titanium Elbow

(1) Det finns spänningskorrosionssprickor i titanarmbågen, vilket indikerar att titanarmbågen åldras och har dragspänning i en stresskorrosionsmiljö.

Det finns två möjligheter: en är att titanarmbågen är en gammal armbåge som har använts och kasserats (Obs: smidd från en 90 ° armbåge till en 45 ° armbåge); den andra är att den använda och kasserade armbågen är stansad eller skjuten Formad av gamla stålrör. I båda fallen finns det risk för spänningskorrosionssprickning, intergranulär korrosionssprickning, utmattningssprickning, korrosionshål och materialnedbrytning. Om dessa armbågar tas i bruk kommer det att medföra allvarliga säkerhetsrisker för utrustningen. Konsekvenserna kan vara katastrofala.

(2) Vissa standarder och specifikationer kräver optisk analys och granskning av legeringssammansättningen av rörlegeringar i aluminiumlegering, men det finns inga liknande regler för rörbeslag av kolstål. Om rörbeslag i kolstål blandas med legerat stål är det därför svårt att hitta. I det här fallet är 4omn2 en svetsprocess och svetsmaterial för höghållfast stål med medium kollegering. Även om en sådan skarv inte har för många defekter är svetsfogens prestanda svår att uppfylla kraven. Dessutom är det fortfarande oklart om prestanda hos titanarmbågsmaterialet uppfyller villkoren för säker användning och om det kan lösas i mediet. I detta fall kan spänningskorrosionssprickor relateras till material med höga kolhaltiga delar och det är svårt att säkerställa säker användning.

(3) Förfalskade och sämre titanarmbågar är vanligtvis gjorda av grova material. De största problemen är: väggtjocklek och geometriska dimensioner uppfyller inte standardkraven, vilket resulterar i otillräcklig styrka i armbågen, överdriven feljustering under montering, vilket resulterar i spänningskoncentration; inga strikta processåtgärder i bearbetnings- och tillverkningsprocessen, produkter med dålig prestanda, olika indikatorer och värmebehandlingsstatus uppfylls inte. Överensstämmelse med standardkrav kommer att medföra dolda faror för säker användning av utrustningen. Om du vill veta mer kan du kontakta oss. Vi kommer att kommunicera med dig i tid för att lösa dina problem.