Val av sliphjul för slipning av titanlegering

Slipning av titanlegering kräver liten vidhäftning av slipskivor, liten slitage, ingen igensättning, låg malningstemperatur :

Slipningshjul av titanlegering inkluderar huvudsakligen bindemedelsstrukturens slipformiga partikelstorlek. Det vanliga sliphjulet består av slipband och blåshål. Slipmedlets funktion är att slipa det bearbetade materialet för att bilda en yta som uppfyller kraven. Bindemedlets funktion är att binda slipmedlet för att bilda en viss form och hårdhet, så att slippartiklarna kan upprätthålla ett stabilt rörelsespår i slipningsprocessen och själva frigöring. Lufthål är i slipningsprocess, spela ut urladdning, kylning och smörjning. Vanliga slipmedel inkluderar korundserier (aluminiumoxid) och kiselkarbidserier. Slipskiva av kiselkarbid bör väljas för slipning av titanlegering.

titanium alloy

Val av bindemedel det finns två typer av bindemedel: harts och keramik :

Keramiska bindemedelspartiklar har stark förmåga, god termisk och kemisk stabilitet, vattentät, värmebeständig, korrosionsbeständig, liten slitage, lång tid underhåll slipning prestanda, porös, inte lätt att blockera, hög produktivitet. Skörhet, tål inte stor belastning.


Sliphjul med hartsbindning har hög hållfasthet, elasticitet, god slaghållfasthet, dålig termisk stabilitet, dålig korrosionsbeständighet, hög temperatur kommer att mjukas upp och förlora styrka. Slipskiva för keramisk bindning bör väljas för slipning av titanlegering.


Val av partikelstorlek för slipning av titanlegering är vanligtvis 36 # -80 # partikelstorlek.


Sliphjulets struktur hårdhet slipning titanlegering bör vanligtvis välja en mer mjuk hårdhet eller måttlig hårdhet, strukturen för det större hål slipskivan.