Tillämpningen av titan inom det medicinska området

Titan används ofta inom det medicinska området:

Gr23 ti6al4v eil bar for orthopedic implant

Först används det ofta i tand restaurering och återuppbyggnad.Eftersom titan har bra korrosionsbeständighet och mänsklig kroppskompatibilitet, producerar människokroppen inte allergier när det kommer i kontakt med den. Tillsammans med extremt låg värmeledningsförmåga, kan det minska den termiska stimulering av tand kronan och tandmassa, så det är högt ansedd av tandläkare. Tjänst. Med början på 1980-talet har utvecklade länder använt titan för att återställa tänderna. Denna typ av protes gjord av titanlegering är till stor hjälp för att återställa funktionen hos tänderna. Den har ett vackert utseende och ingen stor skillnad i färg från mänskliga tänder. Dessutom, glans, slitstyrka, och korrosionsbeständighet alla uppfyller kraven på permanenta restaureringar och välkomnas av människor. För närvarande har forskningen av titan och titanlegeringar blivit en av de heta frågorna om dental applikationslegeringar.

Andra, Det kan också användas i människors ben, vävnadstransplantation och återuppbyggnad.I ett stort antal kirurgiska operationer är transplantation, återuppbyggnad och anslutning av mänskliga ben och vävnader vanliga förekomster. För att bli ett ersättningsmaterial för mänskliga ben och leder bör det ha följande grundläggande egenskaper: lätt vikt, hög hållfasthet, biokompatibilitet, korrosionsbeständighet, och den vävnadsreaktion som uppstår vid implantation i kroppen kan inte orsaka materialnedbrytning, och Funktionen måste upprätthållas inom den förväntade livslängden, och den kommer inte att försämras när den utsätts för trötthet, slitage, korrosion och påverkansbelastning. De fysikaliska och kemiska egenskaperna hos titan och titanmetall uppfyller ovanstående prestandakrav. Därför, användning av titan för att göra konstgjorda ben inte bara uppfyller ovanstående krav, men också enligt experiment visar att mänskliga celler kan regenerera ben och växa på dem.

För närvarandetitan har använts i stor utsträckning vid klinisk ersättning och reparation av konstgjorda benleder, konstgjorda ben, gemensamma fotplattor, brutna benfixatorer, intramedullära naglar, konstgjorda hjärtklaffar, skallben, etc. Praxis har visat att appliceringseffekten av titan är bra. Fann att det finns uppenbara fall av avstötning med människokroppen. För det tredje har kirurgiska instrument gjorda av titan länge blivit favoritinstrument av läkare. Sedan utvecklingen av kirurgiska instrument, titan har blivit huvudpersonen. Första generationens kirurgiska instrument var huvudsakligen gjorda av kolstål, och andra generationens kirurgiska instrument var austenitiska, ferritiska och martensitic rostfria kirurgiska instrument. Efter upprepad klinisk användning konstaterades emellertid rostfritt stål vara giftigt och skulle orsaka sårinfektion. Instrument gjorda av titan kan effektivt undvika ovanstående problem. Därför finns den tredje generationen av kirurgiska instrument-titan kirurgiska instrument, som är lätta i vikt, korrosionsbeständighet, elasticitet och mjukhet. De är den första och andra generationens kirurgiska instrument. Det är för mycket, och kan skrubbas och användas upprepade gånger efter operationen, så kirurgiska instrument gjorda av titan gynnas av kirurger.