Det första djupbrunnstestet av borrör av titanlegering lyckades

Detitanlegeringborrör infört av Petroleum Engineering Technology Research Institute of Northwest Oilfield har framgångsrikt slutfört det första fälttestet av TS3CX-brunnen i Tahe Oilfield. Detta innebär att oljefältet i nordvästra USA har tagit ett gedigen steg inom borrverktygets lätta vikt och fyllt ämnet för djup brunn med titanlegeringsborrör i Kina.

titanium alloy supplier

Borrdjupet för borröret i titanlegering var 6 263,41 meter. Den rena borrtiden för titanlegeringsborröret i brunnen var 143 timmar, med totalt 160 000 RPM, och borrverktyget var i gott skick. Resultaten av utvärderingen av fälttestet visade att prestandaindexen för borröret i titanlegering helt uppfyllde kraven i tekniska specifikationer och faktiska arbetsförhållanden och att den totala prestandan nådde den avancerade nivån för liknande produkter.


Jämfört med det traditionella stålborrröret har titanlegeringsborrör fem fördelar: låg vikt, korrosionsbeständighet, lång livslängd, hög flexibilitet och icke-magnetisk. Enligt samma specifikation är vikten av borrrör av titanlegering 57% av den för konventionellt borrrör av stål, vilket innebär att användningen av borrrör av titanlegering är lättare, borrkonstruktionen kan välja en borr av lägre kvalitet, vilket i hög grad kan spara daglig borrningsavgift, vilket minskar borrningskostnaderna.


GG quot; Från ett enda borrrör är priset på borrrör i titanlegering 20 gånger högre än för borrrör i stål, men från den totala effekten kan användningen av borrrör i titanlegering minska borrbelastningen med mer än 40% , vilket därmed minskar urvalet av borrspecifikationer och minskar byggnadens energiförbrukning; Luftens livslängd för borrrör i titanlegering är tio gånger det konventionella borröret med samma specifikation och 100 gånger det för det konventionella borröret under korrosiv miljö, vilket avsevärt förbättrar borrörets säkerhet och servicecykel, särskilt lämplig för borrningsoperationen under komplicerade brunnförhållanden, såsom ultradjup brunn och kort radiebrunn i nordvästligt oljefält. Northwest oljefält teknikinstitut borrning teknisk chef Yi Hao sagt.


Det rapporteras att den tidiga ultra-djupa tekniken för sidoborrning med kort radie har testats framgångsrikt för första gången i Tahe Oilfield och fungerat bra i både kostnadsminskning och oljeökning. Men de hårda arbetsförhållandena som orsakas av hög produktionslutning gör att tillämpningen av kortradie-teknik har problemet med hög risk för borrverktyg, och utseendet på titanlegeringsborrör löser bara detta problem. Dess egenskaper med lång livslängd och hög flexibilitet säkerställer inte bara borrverktygens böjningsanpassning i ögonen på brunnarna med hög krökning, utan minskar också förekomsten av borrverktygsfel, vilket effektivt kan förbättra borrningseffektiviteten och säkerheten för horisontell kortradie Brunnar, och eskortera populariseringen och tillämpningen av sidospårningsteknik med kort radie i Tahe Oilfield.