Den bärbara datorn har ett titaniumhölje

Det amerikanska företaget APPLE (aapl) introducerade en bärbar dator med titanlegering för år sedan. Datorn har inte bara avancerad prestanda utan den är tillverkad av titan. Medan många bärbara datorer har titaniumskal är de vanligtvis titanpläterade, och den här bärbara Titanium Power Book G4-bärbara datorn är tillverkad av ren 1 industriell titan. Det är också världens första dator som är innesluten i rent titan. Datorns totala tjocklek är 25,4 mm och vikten är 2,4 kg. Användningen av titan i datorhöljen har haft en stor inverkan på titanindustrin och datorindustrin. Det levererade titanskalet har grå färg och kan ändras till rött, lila och gult genom oxidationsfärgning.


Apple Inc. Titanium-inneslutna datorer kan utmana SONY corp. Jämfört med magnesium har titan hög draghållfasthet (106,3 gpa för titan och 44,4 gpa för magnesium), låg värmeledningsförmåga, 17W / mK för titan och endast en tiondel av magnesium (159W / mK). Därför kan titanhöljet bibehålla sin styrka medan den uppnår en tunn vägg, hämmar värmediffusionen från hårdvara och förhindrar uppvärmningen på undersidan.

titanium alloy for sale

IBMs Think Pad A-serien (som A20p) och T-serien (som T20) bärbara fodral är gjorda av kompositmaterial av titan, vilket inte bara förbättrar fallets styrka och seismiska prestanda, utan också gör datorn tunnare och lättare . Bärbara datorer HP x16-1201tx och x16-1301tx serien använder också titanlegeringskåp.


Fujitsu, ett japanskt företag, tillverkade också en liten, 890 g, lättvikts bärbar dator med ren titan. Företaget använder också titan på höljet på sin INTERTOP CX300 bärbara dator.