När titanlegeringen är anodiserad visas de olika färgerna under olika spänningar

Den så kallade anodiska oxidationen är elektrokemisk oxidation av metaller eller legeringar. Processen att bilda en oxidfilm på anoden av metaller och legeringar under motsvarande elektrolyt och specifika processförhållanden på grund av den applicerade strömmens verkan.

Anodiseringsprocessen av titanmetall använder titan eller titanlegering som anod, och en annan metall (såsom koppar, rostfritt stål, aluminiumlegering, titanlegering etc.) som katod. Med hjälp av en viss elektrolyt främjas titanen genom en elektrokemisk reaktion. Legeringens yta genomgår en oxidationsreaktion för att bilda en oxidfilm. Detta lager av oxidfilm har en mycket uppenbar reflektions- och refraktionseffekt på ljus, och oxidfilmer av olika tjocklekar kommer att visa olika färger, och det har också en viss grad av skydd för metallytan. Det är ett idealiskt dekorativt lager och slitstarkt lager.

Nyckeln till att bestämma färgen på titanlegering under anodisering är storleken på spänningen som appliceras av likströmsströmförsörjningen under bearbetningen. Olika spänningar kommer att visa olika färger av oxidfilm på ytan av titanmetall, för att vara exakt, visas på ytan av titanmetallOxidfilmer av olika tjocklekar är faktiskt transparenta på metallytan, men olika tjocklekar kommer att återspegla olika färger i atmosfären. Färgen på anodiserad titanlegering är inte särskilt stabil. Under samma förhållanden är det inte alltid möjligt att producera en helt konsekvent färg. På grund av de olika typerna av titanlegeringsmaterial kommer behandlingen av titanlegeringar också att vara annorlunda. Få färgen att ändras.

När jag anodiserar titanlegeringen kommer jag att använda 9V fyrkantiga batterier i serie, spänna fast batteriets negativa elektrod med den svarta krokodilmuntråden, ansluta den rostfria skeden i andra änden och lägga den i skålen som innehåller elektrolyten (den enklaste elektrolyten Det är Coke), klämmer den röda krokodilmunnen fast batteriets positiva elektrod , och den andra änden är ansluten till titanmetallen som ska bearbetas.

Först bör ytan på titanlegeringen rengöras (såsom slipning med olika nät av sandpapper, torka med alkohol och rengöring). Använd först en spänning på 9V. Ytan på titanmetallen visar en grå kopparfärg, inte varje gång den bearbetas. , Kommer att visa exakt samma färg, färgen på fotot skiljer sig faktiskt något från den verkliga färgen, den faktiska färgen som ses av blotta ögat är mycket ljusare och ljusare.

18V spänning, visar en bronsfärg.

27V spänning, blå.

36V spänning, ljusblå är något grön.

45V spänning, lite gul.

54V spänning, guldgul.

63V spänning, mörkare guldgul.

72V spänning, lila.

81V spänning, blå.

90V spänning, grön.

99V spänning, sjögrön.

108V spänning, mycket ljusgrön.

117V spänning, rosa.

Enligt den olika anodiseringen av titanlegering och spänning kommer färgen att ha olika egenskaper, och många olika färg- och mönsterkombinationer kan göras.