Nickel-Titan minne legering Super Stretch garn
Nickel-Titan minne legering Super Stretch garn
chatta nu
Produktinformation

Nickel-titan legering Memorywire

NiTi legering , också namngivna nitinol tråd, det är en blandning av Titan och nickellegeringar, där de två element aire i lika Atom procentsatser Ni:Ti = 55:45.

Det har främst två egenskaper: formen minneseffekt och superlasticity .av naturligtvis, formen minnet är förmågan av niti tråd att genomgå deformation vid en temperatur, sedan återställa dess ursprungliga, underformed form vid uppvärmning över dess "omvandlingstemperaturen". Men superlasticity sker vid ett smalt temperaturområde, precis ovanför dess omvandlingstemperaturen; i så fall ingen uppvärmning är nödvändigt att orsaka underformed formen att återvinna.

Den huvudsakliga produkter är NiTi legering plattan ,NiTi tråd;

NiTi formen minne legering - fina tube
Tillämpningsområden: medical aviation, elektronik, Marine industri, petrokemiska industrin, krigsindustrin, automobile, och andra instrument precisionsdetaljer.

  • Nitinol är också populärt i extremt motståndskraftig glasögon ramar. Det används också i vissa mekanisk klocka springs.

  • Det kan användas som en temperatur kontrollsystem; som ändrar form, kan det aktivera en switch att styra temperaturen.

  • Det används i mobiltelefon teknik som utdragbar antenn eller mikrofonarm, på grund av dess mycket flexibel och mekanisk minne natur.

  • Det används i vissa specialprodukter,magiker att demonstrera "psykiska" befogenheter, som sked kommer att böja sig när brukade rör te, kaffe eller någon annan varm vätska.

  • Det kan också användas som ledningar som används för att lokalisera och markera bröstcancer tumörer så att följande operationen kan vara mer exakt.Förfrågning