Nickel-Titanium Memory Alloy Super Stretch Garn

Nickel-Titanium Memory Alloy Super Stretch Garn
chatta nu
Produktinformation

Nickel-Titanium Memory Alloy Super Stretch Garn

Ni-Ti-legering, även kallad nitinoltråd, det är blandningen av titan och nickel, där de två elementen är närvarande i lika atomprocent Ni: Ti = 55: 45 viktprocent.

Det har huvudsakligen två egenskaper: formminneseffekt och superlasticitet. Naturligtvis är formminnet förmågan hos Niti-tråd att genomgå deformation vid en temperatur, sedan återvinna sin ursprungliga, underformade form vid upphettning över sin "transformationstemperatur". Men superlasticitet inträffar vid ett smalt temperaturområde, precis över dess omvandlingstemperatur; i så fall är ingen uppvärmning nödvändig för att få den underformade formen att återhämta sig.

De viktigaste produkterna är NiTi-legeringsplatta, NiTi-legeringstråd;

Niti formminneslegering - fint rör
Användningsområden: medicin, luftfart, elektronik, marinindustri, petrokemisk industri, krigsindustri, bil och andra precisionsinstrumentkomponenter.

  • Nitinol är också populärt i extremt fjädrande glasögonramar. Det används också i vissa mekaniska klockfjädrar.

  • Det kan användas som ett temperaturkontrollsystem; när den ändrar form kan den aktivera en brytare för att reglera temperaturen.

  • Den används i mobiltelefonsteknik som en infällbar antenn eller mikrofonbom på grund av dess mycket flexibla och mekaniska minne.

  • Det används i vissa nyhetsprodukter, magiker för att visa "psykiska" krafter, eftersom skeden kommer att böja sig när den används för att rör om te, kaffe eller någon annan varm vätska.

  • Det kan också användas som ledningar som används för att lokalisera och markera brösttumörer så att följande operation kan vara mer exakt.


Hot Tags: nickel-titan minne legering super stretch garn, Kina, tillverkare, leverantörer, fabrik, företag, lager, grossist, produkter
Förfrågning

You Might Also Like