Zirkoniumlegeringsrör

Zirkoniumlegeringsrör
chatta nu
Produktinformation

Produktparameter av zirkoniumlegeringsrör:

Zirkoniumlegeringsrör är tillverkat av metall zirkonium och andra rörformade material av metalllegering. På grund av dess utmärkta kärnkraftsprestanda och korrosionsbeständighet används zirkoniumlegeringsrör och stänger ofta i kärnbränslepatroner och reaktorkonstruktioner i vattenkylda reaktorer. Ren zirkoniumrörstång används främst för att tillverka kemisk utrustning på grund av dess höga kostnad och låga användning. Den kemiska sammansättningen och appliceringen av det vanligt använda zirkoniumröret och stången visas i tabellen.


Teknologiska egenskaper hos Zirconium Alloy Tube:

(1) Affiniteten mellan zirkonium och gas är mycket stark. Den reagerar med syre, väte och kväve vid ungefär 200, 300 respektive 400 ℃ och reagerar snabbt vid en högre temperatur. Därför bör gjutning och värmebehandling utföras i vakuumugnen. Lämpliga skyddsåtgärder bör vidtas för termisk bearbetning i atmosfären och driftstiden vid hög temperatur bör förkortas.


(2) Zirkonium har en hög friktionskoefficient med formen, vilket är lätt att fästa vid formytan; Den termiska effekten av plastisk deformation är betydande och bra smörjningstillstånd krävs under bearbetning.


(3) Bearbetningsspecifikationer har en mer känslig inverkan på produktens prestanda. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att kontrollera kallbearbetnings- och värmebehandlingsprocessen före den färdiga produkten för att uppfylla användningskraven.


(4) Dimensionnoggrannheten och ytkvaliteten på rörstången krävs mycket. Därför bör processutrustningen ha god precision, mögeldesignen och produktionen bör vara avancerad och rimlig.


Hot Tags: Zirconium Alloy Tube, Kina, tillverkare, leverantörer, fabrik, företag, lager, grossist, produkter
Förfrågning

Du kanske också gillar